Redaktionen læser

Københavns mest foretagsomme byudvikler i 100 år

Jens Kramer Mikkelsen siger endegyldigt farvel til den magtfulde post som direktør for By & Havn. Han står bag de største forandringer af København i det seneste århundrede og har ofte fået kritik for sine valg. Kramer får ved sin fratrædelse et gyldent håndtryk på 5,2 mio., men det er en anden sag
Politiken
Nyhedsbloggen
Jens Kramer Mikkelsen siger endegyldigt farvel til den magtfulde post som direktør for By & Havn. Han står bag de største forandringer af København i det seneste århundrede og har ofte fået kritik for sine valg. Kramer får ved sin fratrædelse et gyldent håndtryk på 5,2 mio., men det er en anden sag

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Hvorfor har By & Havn placeret deres hovedkontor på Nordre Toldbod? Med A.P. Møller som nabo og med fri udsigt til Nyholm? På ryggen er Lumskebugten og i nærkontakt med de traditionsrige havneknejper? De skulle blive brugt ganske livligt af disse metroens byggematadorer? Hvorfor ligger hovedsædet ikke i det gade- og butikstomme og vindblæste Ørestad? I den bydel, hvor By og Havn bygger til os andre? I en bydel som de bygger om og om igen, og hele tiden lidt ekstra i højden for at presse flere ind, en bydel som Kramer finder så genial? I dag et københavnsk Sarcelles. Sarcelles er en forstad til Paris med et renommé som kan hamle op med det værste i Tingbjerg. Der er mange indvendinger at komme med til denne byggematadors planlægning København, ikke kun metroens økonomiske diktatur, og den trøstesløse riviera langs med Kalvebod Brygge, men hvorfor de mange identitetsløse rigmandsghettoer som dominerer på Havnefronten, som placeres i et virvar med flere og flere hoteller og domiciler? Nu skal skatteborgerne så belønne disse gigantiske byggefadæser med millioner af kroner i fratrædelse. Det er grotesk.

Jan August, Trond Meiring, Lars Løfgren, Ejvind Larsen, Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Hans Larsen og Per Meinertsen anbefalede denne kommentar

Dagen efter, at KRAMER blev fyret af partifællen Carsten Koch fik han et nyt velbetalt job i et firma han har handlet aftaler af med, så dobbelt løn i perioden + fratrædelse + ny milliongage. Ret godt gået i disse magtkorridorer ude af kontrol. DJØF udtaler til Dagen på DR, at sådan er vilkårene (og DJØF), og det skulle have kostet borgerne 220 millioner skattekroner i fratrædelse i den senere tid.

David Zennaro, Trond Meiring, Bjarne Bisgaard Jensen, Ejvind Larsen og Dennis Jørgensen anbefalede denne kommentar
Bjarne Bisgaard Jensen

Endnu et grotesk eksempel på den omsiggribende ringeagt for de mennesker hvis skattekroner betales og optjenes under helt andre rammer end disse pamperes tag-selv bord. Det er en trøstesløs gentagen disrespekt for almindelige skatteborgere. Har manden da ikke hævet en god gage i By&Havn for at passe sit arbejde?

Erik Fuglsang, David Zennaro, Ejvind Larsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Det er tragisk, at der ikke bygges smukt længere. Industrialiseringens trøstesløshed plastres fortsat ud over byerne og fornægter alle de fine og hårdt tilkæmpede færdigheder, mennesker tilegner sig for på tilfredsstillende vis at kunne gøre sig gældende i verden. Kapitalismen kaster vrag på det smukkeste, vi formår, ved stjæle tid til det tåbelige tidsfordriv at tjene penge.

Kim Houmøller, Trond Meiring, Rasmus Knus, Lars Løfgren og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

Jens Kramer Mikkelsen er blevet ansat af Nrep

https://politikenbyrum.dk/Navne/art6673621/Jens-Kramer-Mikkelsen-skal-v%...

https://estatemedia.dk/dk/2018/08/24/jens-kramer-mikkelsen-byudviklingsd...

https://nrep.com/

NREP, Nordic real estate property – definerer sig som en “investmennt management corporation”
- er startet op fra Pelican Self Storage - og nu med svensk og norsk og finsk kapital – og bygger projektlejligheder

“Fra 2008 til 2017 var Claus Mathisen administrerende direktør for Pelican Self Storage, der blev skabt af NREP. Han udviklede Pelican Self Storage til en af Europas førende lagerhotelvirksomheder. Han har været medlem af NREPs strategiske ledelsesteam siden 2008 og har en baggrund fra Boston Consulting Group og J.P. Morgan.”

“NREP blev stiftet i 2005 og er i dag en ledende kapitalforvalter inden for fast ejendom i Norden. Selskabet har siden starten gennemført mere end 200 ejendomsopkøb samt udviklingsprojekter i Norden og forvalter i dag aktiver for cirka DKK 25 milliarder. Selskabet har kontorer i Danmark, Norge, Sverige og Finland. NREP har i Danmark mere end 3000 boliger under udvikling og opførelse primært i København og Aarhus.”

Medstifteren Mikkel Bülow-Lehnsby, afgået september 2018, har et familieholdingselskab og 82 underselskaber.

https://www.proff.dk/roller/mikkel-b%C3%BClow-lehnsby/-/2004484/

Investorer fra andre nordiske lande sætter penge I konkrete ejendomsprojekter med løfter om store fortjenester, men med samme problem som tidligere -

Når husene som oftest bliver for dyre til udlejning eller salg, indtræder tabet - men ofte så forsinket, at der er rigelig tid til at gemme gevinsten I skattely.

Nrep har bl. a. projekter I Ørestad, Teglholmen og ved Amager Strand.

onsdag 24. maj 2017 8:54
"Med tre nye projekter i Ørestad Syd og et på Strandlodsvej på Amager fortsættes det gode samarbejde, som NREP og Arkitektgruppen begyndte i 2015. De nye projekter er på cirka 55.000 kvm , og bringer det samlede areal af fælles byggeri op på 103.000 kvm . Samtidig øges den samlede projektværdi til 3,4 milliarder kr.
– Det er med stor tilfredshed, at vi udvider vores engagement med NREP. Det hidtidige samarbejde har vist, at der er en stærk gensidig forståelse og respekt imellem os, og det er nøglen til det gode partnerskab. Vi glæder os til at komme i gang med de nye projekter i Ørestad Syd og på Strandlodsvej tæt på Amager Strand, hvor vi er meget hjemmevante, siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen."

Intet er mere dødssygt end en mondæn by - og det er, hvad Kbh. desværre mest har udviklet sig til. Der er en grund til, at folk smutter til snavsede, sexede, uorganiserede steder som Berlin og NYC, når de kan.

Jørgen Clausen

En SOSU medhjælper skal arbejde i næsten 20 år for 5.200.000 kr.. Helt hen i vejret.

Steffen Gliese, Bjarne Bisgaard Jensen, Erik Fuglsang, Kim Houmøller og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Ham her har virkeligt sørget for varme hænder til sig selv, når han en gang pensioneres.