Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Petra Laszlos dom omstødes

Hun blev et symbol for Ungarns fremmedfjendskhed under migrantkrisen i 2015, da hun sparkede til flygtende syrere på en mark ved den ungarske grænse. Hun blev senere både fyret og dømt for angrebet på flygtningene. En dom, der nu er blevet omstødt af Ungarns Højesteret
Hun blev et symbol for Ungarns fremmedfjendskhed under migrantkrisen i 2015, da hun sparkede til flygtende syrere på en mark ved den ungarske grænse. Hun blev senere både fyret og dømt for angrebet på flygtningene. En dom, der nu er blevet omstødt af Ungarns Højesteret

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

I lande der dyrker diktaturet og højrefløjsnationalismen er vold en del af dagligdagen.

Som af Retsystemet ( wird ausgeklammert ) set igennem fingre med.

Eksempler. Jøderne var retsløse tyske borgere i deres eget land, efter at Tyskland var blevet forgiftet med Nationalsocialismens had og vold, som var indlejret i selve partiet og dets vanvid af ondskab. De begejstrede tyske nazi vælgere så med djævelens og ondskabens velvilje på, at deres naboer blev frataget deres værdier deporteret til Jødeghettoer og senere sendt øst på til arbejdslejre, hvor de kunne lære at arbejde for Det Tredje Rige. Det er det mest afskyelige og forfærdelige kapitel i hele den tyske civilisations historie dette medansvar for mordet på medmennesker og tyske medborgere, hvis eneste forbrydelse var, at de troede på Gud og havde beriget Tyskland i århundreder med deres religion og smukke skikke.

Sudetertyskerne i Tjekkoslovakiet fik efter krigen at føle, at de nu skulle sone den tyske besættelses grusomheder i Tjekkoslovakiet. Sudetertyskerne fik påbud om, at de ikke måtte gå på fortorvene, men skulle gå ude på vejen. De bar armbind med teksten tysker, så de var let genkendelige og kunne gennembankes og tærskes efter de tjekkiske militsers forgodtbefindende. Selv børn af Sudetertyskerne blev spærret inde i fangehuller og pint og torteret af de tjekkoslovakiske myndigheder. Retsstaten eksisterede ikke for den tysktalende befolkningsgruppe.

I det sydvestlige Ukraine, hvor polakkerne blev fordrevet efter, at Stalin havde flyttet Polen 500 km mod vest. Den ene dag var polakkerne borgere i deres eget land deres egen polske landsdel Egnen omkring Lemberg. Den næste dag er de udstødte og fremmede borgere i Sovjetunionen, som besatte de tidligere dele af det østlige Polen. Befalingen udgik til de polske borgere. Forlad jeres gårde, forlad jeres hjem efter lad alle værdier og lad nøglen ligge. Dem der ikke kunne bære denne etniske modbydelige krigsforbrydelse af en udrensning risikerede at blive slået ihjel og huset brændt ned til grunden.

Præcis den samme etniske udrensing foregik med 8-10 mio. tyskere, som blev tvunget væk fra Ost Preussen, Pommern, Brandenburg Neumark og fra Schesien i sommeren 1945.

Jo vi kender de samfund, hvor den demokratiske retsorden er ophørt og erstattet af den stærkes ret til at herske over alle andre. Grusomhed på grusomhed følger i kølvandet.

Steffen Gliese, Kim Houmøller, Kent Bajer og Peter Wulff anbefalede denne kommentar

Deadline havde debat i går om menneskerettighederne, og det bemærkelsesværdige var, at Kristian Krarup i sin fremlæggelse af sin kritik pegede lige præcis på det, der er styrken i systemet: at det svækker staten til fordel for mennesker.