Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Når ’gerrymandering’ alligevel ikke virker

’Gerrymandering’ er en metode, hvor man ved at ændre valgdistrikters fysiske grænser, kan påvirke vælgersammensætningen – og dermed også øve indirekte indflydelse på et valgresultatet. Metoden har været flittigt brugt i USA af både republikanere og demokrater, og den er kontroversiel, fordi det er et forsøg på at manipulere med demokratiet. Noget tyder imidlertid på, at det heller ikke virker efter hensigten
’Gerrymandering’ er en metode, hvor man ved at ændre valgdistrikters fysiske grænser, kan påvirke vælgersammensætningen – og dermed også øve indirekte indflydelse på et valgresultatet. Metoden har været flittigt brugt i USA af både republikanere og demokrater, og den er kontroversiel, fordi det er et forsøg på at manipulere med demokratiet. Noget tyder imidlertid på, at det heller ikke virker efter hensigten

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Niels Bønding
Niels Bønding anbefalede denne artikel

Kommentarer

Da Lars Uløkke gennemførte sit såkaldte svendestykke forsøgte han sig også med at ændre på valgkredsene og på kommunegrænserne mhp. at få flere venstre-borgmestre. I Jylland fx lagde han Venstre-styrede landkommuner ind under socialdemokratiske bykommuner, og derved mistede traditionelle "arbejderkommuner som Kolding, Vejle, Randers deres socialdemokratiske styre.