Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Ruslands efterretningstjeneste forsøgte at rekruttere Marie Krarup

Dansk Folkepartis Marie Krarup blev i 00’erne forsøgt hvervet i Moskva, og de danske efterretningstjenester har set på sagen igen, mens hun har været medlem af Folketinget
Dansk Folkepartis Marie Krarup blev i 00’erne forsøgt hvervet i Moskva, og de danske efterretningstjenester har set på sagen igen, mens hun har været medlem af Folketinget

Ifølge Radio24syvs oplysninger ville russiske efterretningsofficerer fra GRU og FSB have Marie Krarup til at udføre en konkret opgave, som bestod i at udlevere informationer om en ansat i Forsvaret i Danmark og undersøge vedkommendes netværk i Rusland.

Marie Krarup afviste imidlertid de russiske officerer og indberettede episoden til Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) i Danmark, erfarer Radio24syv.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Gert Romme
Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vor herre bevares. Bare det at hun er på russernes radar er skræmmende. Et folketingsmedlem på højrefløjen. Skammeligt.

Hun har de sidste år og siden russernes besættelse af Krim virkelig talt russernes sag, mon ikke det lykkedes dem?

John Poulsen, Alvin Jensen, Nette Skov, søren ploug, Gert Romme, Rikke Nielsen, Marianne Stockmarr, Torben Bruhn Andersen, Per Klüver og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Nils Lauritzen

De må godt låne hende, men så skal de også beholde hende i mindst 50 år :-)

Britta Hansen, Alvin Jensen, Ole Frank, ingemaje lange, Niels Duus Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Per Klüver og Jens J. Pedersen anbefalede denne kommentar
Nils Lauritzen

Jeg tror ikke Marie er i efterretningstjenesten. Eftersnakningstjenesten derimod, det kunne være en mulighed. Eller hvad med Udenretningstjenesten ?

Jan Nielsen, Alvin Jensen, Ida Larsson, Ole Frank, søren ploug, Janne Bang, Birger Bartholomæussen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Som flere har overset, indberettede fru Krarup hændelsen til FE.

Michael Friis, Pia Larsen, Britta Hansen, Leif Jacobsen, Hans Aagaard, David Zennaro, Per Torbensen og Morten Voss anbefalede denne kommentar

Netop, hun indberettede det. Alle forsvarets sprogofficerer er da naturlige mål for fx GRU. Hvis ikke de russiske efterretningsfolk forsøgte sig, ville de ikke passe deres arbejde.

Michael Friis, Pia Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Jan Nielsen, Leif Jacobsen, Lars Løfgren, Hans Aagaard, Niels Duus Nielsen, Anders Graae, David Zennaro, Grethe Preisler, Torben Bruhn Andersen, Per Torbensen, Torben Skov, Morten Voss, Janne Bang og Erik Boye anbefalede denne kommentar

Når man har gjort sig den ulejlighed at lære sig russisk og at sætte sig ind i baggrunden for Ruslands politik samt af den danske stat er blevet betroet en opgave som assisterende militærattaché, vil det være naturligt med en passende respekt for vedkommende. Det betyder jo ikke, at man også automatisk behøver være enig i de politiske synspunkter vedkommende giver udtryk for.

Michael Friis, Jan Nielsen, Hans Aagaard, Anders Graae og Per Torbensen anbefalede denne kommentar

Nu er der jo temmelig mange russisk-uddannde sprogofficerer ansatte i dansk presse. Hvor mange af dem har sagt nej tak til russernes tilbud??

"Vor herre bevares. Bare det at hun er på russernes radar er skræmmende. Et folketingsmedlem på højrefløjen. Skammeligt."

Der er alle nationalister og EU modstandere. Alle der vil ødelægge fællesskaberne og give plads til et stærkt, nationalistisk og revanchistisk Rusland.

Jens J. Pedersen

Steen Sohn
"Som flere har overset, indberettede fru Krarup hændelsen til FE."
Det er en måde at foregribe begivenhederne på. Så er stien ren - men?

Jens J. Pedersen

Steen Sohn
Når man melder til PET, at man er blevet kontaktet, så får PET vel indtryk af, at man er loyal. Jeg tror ikke efterfølgende, at PET holder øje med kontakter og adfærd. Dermed har man Carte Blanche til at handle frit.

Michael Nielsen

Jeg ved godt at det er en gammel debat, men jeg har først set den nu. Årsagen til at jeg skriver en kommentar, er at jeg deltog i et oplægsmøde med krigsvidenskabeligt Selskab, på Svanemøllens Kaserne, for nogle år siden, oppe i et flot lofts lokale.

Jeg kan ikke mere huske indholdet af debatten, men blandt de der deltog i debatpanelet, var chefen for flyvevåbnet og politikeren Marie Krarup. Måske handlede debatten om F-35, men jeg kan ikke huske det mere?

Det jeg kan huske, er noget jeg aldrig har oplevet før i hverken Krigsvidenskabeligt selskab eller militærteknisk forening. På et tidspunkt hvor debatpanelet ikke havde et svar parat til et spørgsmål fra enten moderatoren eller publikum, var der en anonym person fra publikummet, der råbte følgende:

"Vi har brug for en stærk mand!".

Men ingen svarede dette mærkværdige opråb, heller ikke Marie Krarup. Så selvom jeg ikke stemmer på hende eller hendes parti, så vil jeg lige rose for ikke at støtte dette antidemokratiske opråb.