Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Rasmus Paludans indtog afslører principløsheden hos politikerne, når de diskuterer ytringsfrihed

Siden 2015 har det borgerlige Danmark været villig til at indskrænke ytringsfriheden på en række områder med særlig henblik på at stække islamistiske hadprædikanter og symboler. Nu afviser borgerlige værdipolitikere ideen om, at staten bør skride ind for at beskytte muslimer mod religionskrænkelse, skriver Jacob Mchangama i denne kommentar
Siden 2015 har det borgerlige Danmark været villig til at indskrænke ytringsfriheden på en række områder med særlig henblik på at stække islamistiske hadprædikanter og symboler. Nu afviser borgerlige værdipolitikere ideen om, at staten bør skride ind for at beskytte muslimer mod religionskrænkelse, skriver Jacob Mchangama i denne kommentar

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Bjarne Toft Sørensen
  • Viggo Helth
  • ulrik mortensen
Bjarne Toft Sørensen, Viggo Helth og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Krister Meyersahm

Desværre har Folketinget ophævet blasfemiparagraffen der bl.a. gjorde det strafbart at fornedre religioner. Det var tydeligvis en stor fejl. Folketinget SKAL beskytte ALLE lovlige trossamfund mod

Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, som er dansk lov, giver staten ret til at etablere et lovgrundlag hvorefter borgerne kan underkastes restriktioner og straf når de går over grænsen - dette for at sikre den offentlige tryghed, forbygge uorden og forbrydelser.

Kenneth Hansen, Torben Bruhn Andersen, Kenneth Jacobsen, Arne Lund, Anders Reinholdt, Maj-Britt Kent Hansen, Henning Kjær, Ole Frank, Steffen Gliese, olivier goulin og Viggo Helth anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Netop, Krister Meyersahm, og heldigvis er der ved at danne sig en stærk opinion for en genindførelse af paragraffen, sammensat af folk fra alle mulige politiske kanter. Folk har indset, at det ikke er Gud, den beskytter, men angreb på mennesker dér, hvor de er allermest blottede og nøgne.

Torben Bruhn Andersen, Arne Lund, Anders Reinholdt, Rikke Nielsen, Carsten Nørgaard, Maj-Britt Kent Hansen, olivier goulin og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Poul Bundgaard

>>Folk har indset, at det ikke er Gud, den beskytter, men angreb på mennesker dér, hvor de er allermest blottede og nøgne.<<

De mennesker er skam ikke ikke blottede og nøgne. De bærer tækkelige hættetrøjer, er ganske handlekraftige og ikke blege for at angribe politiet og brænde biler af, når de skal markere deres mini-kalifat på Nørrebro.

Hvornår begynder den forbenede venstrefløj mon at forstå, at det IKKE er Paludans koran-brænde-stunt der givet ham vind i sejlene? Det har han gjort så mange gange før, uden den store effekt. Det folk reagerer imod, ved pludselig at levere en masse underskrifter til Paludans opstilling, er de voldelige og udemokratiske muslimske optøjer på Nørrebro sammen med den hændervridende venstrefløjs efterfølgende manglende erkendelse af, at denne opførsel er mere uacceptabel end Paludans provokationer.

birgitte andersen, Søren Kristensen, odd bjertnes, christian christensen, Martin Sørensen, arne tørsleff, Michael Nielsen, Jens Kofoed, Erik Fuglsang, Bjarne Frederiksen og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

Lov for følgagtigheden og for tilpasningen til fred og ro i gaderne vil være, at gå bekvemmelighedens ærinde overfor disse islamitiske kampklare brigader der findes i Danmark.

Ser vi på hændelsesforløbene så talte Rasmus Paludan mindre end 3 min. før politiet bragte ham væk fra Blågårds Plads, men dermed sluttede det jo ikke, - NEJ det fortsatte med gadekamp mod politiet, afbrænding af biler og kasten med brosten.

Dertil blev adskillige bydele ramt af yderligere bilafbrændinger rundt omkring i København.

Ved den muslimske demonstration der ca. 14 dage senere blev afholdt og sluttede på Blågårds Plads, endte det ikke med gadekamp mod politiet, bilafbrændinger rundtomkring i København og dertil manglede der også kasten med brosten mod politiet.

Den muslimske demonstration foran Christianborg endte heller ikke med gadekampe, bilafbrændinger, kasten med brosten osv., osv.

Afbrænding af det danske flag at Mellemøstlige personer, endte heller ikke med disse tumultariske episoder, selv der var rigeligt grundlag herfor fra danskernes side.

- Ved disse demonstrationer nøjedes danskerne med at kigge på demonstranterne, vinke til dem osv., før de selv gik videre på deres vej.

Forskellene er ganske tydelige, og kan ikke skubbes til side som forskellige, - der handler om friheden til at demonstrere for det man mener og tror på, og som er en ret givet ved lov om frihed for borgerne.

Alle besynderlige omskrivninger for at få genindført blasfemiparagraffen er en politisk invitation til fascismen, og det er lykkedes ganske godt, for nu ser det ud til Rasmus Paludan udover at være blevet opstillingsberettiget til folketingsvalget, også har en mulighed for at komme i folketinget med sine holdninger.

christian christensen, Martin Sørensen, arne tørsleff, Michael Nielsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Michael Nielsen

Rasmus Paludans indtog afslører bestemt principløshed i det politiske landskab, men at den eksisterer, er jo med al respekt ikke noget nyt.

Dermed kan vi jo kun se frem til at Jacob Mchangama begynder at skrive om hvad Rasmus Paludan og Stram Kurs´s indtog yderligere afslører. Nemlig det oprigtige had, der ulmer lige under overfladen, i hele det danske samfund. Hadet mod Islam og alt hvad denne politiske ideologi står for. Men også den afgrundsdybe frustration over den manglende demokratidimension i hele integrationsprocessen. For danskerne har aldrig fået mulighed for at stemme på selve ideen, om løbende massiv indvandring.

Stram Kurs som politisk fænomen var kun et spørgsmål om tid. Fuldstændig som den militante del af hadet og frustrationen, også kun er et spørgsmål om tid.

Som Balkan veteran ved jeg hvad jeg taler om. For den hadske tone vi oplever nu, og den interesse der er for den, er fuldstændig som tonen på Balkan dengang. Ergo er den fysiske kamp blevet en reel mulighed.

Jacob Mchangama, jeg tillader mig at opfordrer til at du fordyber dig i den vrede og det had som Stram Kurs repræsenterer.

christian christensen, Martin Sørensen og Henning Kjær anbefalede denne kommentar
Carsten Nørgaard

Det er selvfølgelig løgn, at danskerne »aldrig har fået mulighed for at stemme på selve ideen«. Ideen er repræsenteret ved repræsentanter. Her er en folkeafstemnig aldeles unødvendig. Og vi taler jo trods alt om en udvikling, der er sket hen over årtier. Man ville fx være helt på afveje, hvis man bildte sig selv ind, at stemningen omkring emnet altid har været den samme i den brede befolkning, mens politikerne gik på afveje. Tværtimod.

Her kan tilføjes, at der er et markant overlap mellem udbredelsen af de sociale medier og de her politiske synspunkter. Det er fordi højrefløjen skubber meget hårdt på for hele tiden at eksponere befolkningen for dens rabiate synspunkter. Det virker! Jeg kan forstå, at der findes undersøgelser der viser, at jo mere et emne figurerer på de sociale medier, jo større sandsynlighed for at det ender med at være blandt befolkningens top-prioriteter rent politisk. Den største spammer vinder. Den strategi ser man også hos Rasmus Paludan. Gyldigheden af argumenter betyder ikke en pind, det er kun eksponeringen, der betyder noget. Eksponeringen er sandheden. Så derfor må man ud og provokere og få sig noget opmærksomhed. Det har venstrefløjen været alt for afholdende med i den samme periode. Man ser det som »beskidte kneb«, og derfor siger det sig selv, at der er sket et skift i hvilke synspunkter er gangebare. Man har smidt sig selv ud af konkurrencen.

Brian W. Andersen, René Skov og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Benny Larsen

Lidt mærkeligt at ytringsfriheden er total for Paludan, han må gerne råbe homo ghetto mm, samme (DUMME) ytringfrihed er forbudt for fodboldtilskuere, homo råb blev fordømt fra alle sider i det politiske og bredt i samfundet for nogle uger siden.
Samme fordømmere synes åbenbart det er ok at en såkaldt politiker råber samme udtryk foran beboere i visse kvarterer, under politi beskyttelse, og at det er ok at ordet homo der bruges med foragt!
Synd for ytringfriheden og homoseksuelle at dette forekommer.

Kenneth Hansen, Nike Forsander Lorentsen, Kim Folke Knudsen, Anne Mette Jørgensen, Anders Reinholdt, Ole Frank, Rikke Nielsen, Troels Brøgger, Maj-Britt Kent Hansen, Viggo Helth, Herdis Weins, Henning Kjær og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Michael Nielsen

Carsten Nørgaard skriver

"Det er selvfølgelig løgn, at danskerne »aldrig har fået mulighed for at stemme på selve ideen«. Ideen er repræsenteret ved repræsentanter. Her er en folkeafstemnig aldeles unødvendig."

Carsten Nørgaards holdning er ikke bare demokratisk enøjet. Den er også fjendtlig indstillet overfor det danske folk. Holdningen passer ganske godt til hans profilbillede af et enkelt øje.

En folkeafstemning om accept af indvandringen eller ej, har i den grad været nødvendig. Og er det stadigvæk. På den ene side fordi at indvandringen fra lande, med en gennemsyret voldskultur, har været overvældende massiv. Vel og mærket helt fra starten af indvandringen. Og på den anden side fordi den politiske beslutning om at skalerer indvandringsvolumen op med alle familiesammenføringerne, har haft for stor påvirkning af hele samfundskulturen.

Beslutningens potentielle negative samfundseffekt, har været alt for vidtgående til blot at nogle få folkevalgte repræsentanter, ikke har skulle ladet vælgerne få direkte indflydelse. Og dermed også repræsentativt uansvarlig.

Man kan sige at på den lange bane, så har den repræsentative beslutning fra folketinget, om at åbne for alle sluserne til fremmedfjendsk indvandring, været et direkte kulturangreb på den danske befolknings tillid til folkestyret.

birgitte andersen og christian christensen anbefalede denne kommentar
Morten Andreasen

Jeg kommer sådan til at tænke på noget der måske kunne fungere som en slags kompromis. Man kunne afholde en folkeafstemning der skulle afgøre hvilke repræsentanter man ville repræsenteres af! Så kunne man stemme på nogen der havde udlændingepolitik som mærkesag.

Jeg synes selv det er et godt forslag, og jeg tror godt det kunne fungere. Jeg håber at Lars Løkke læser dette og snarligst sørger for at afholde en sådan afstemning.

Rikke Nielsen

Morten Andreasen
;-)

Michael Nielsen
Det er virkelig svært at være en demokrat, når man ikke kan respektere de demokratiske spilleregler... Danmarks Grundlov formulerer vores demokrati som et repræsentativt demokrati.

Og hvis man ikke kan respektere de demokratiske spilleregler, hvad er man så?

Jeg kunne i øvrigt godt tænke mig at høre din formulering af det, vi evt. skulle sætte kryds ved i stemmeboksen?

Carsten Nørgaard

»demokratisk enøjet« – udtryk, der ikke betyder en pind.
Og så det her: Jeg må forstå, at ich habe eine feindliche Haltung gegenüber dem dänischen Volk! Men det bestemmer en fremmed på internettet selvfølgelig ikke på vegne af mig. At man påberåber sig selv den ret siger meget mere om en selv, især ens menneskesyn og demokratisyn, end det man kommenterer på :-)

Passeredem synagogen i Krystalgade i går. Foruden to svært bevæbnede soldater med afsikrede? geværer, så holdt der to politibiler parkeret, men ikke skyggen af en betjent. Dvs. da jeg så godt efter, så stod der en civilstrømer i port, men har mest optaget af at glo på sin mobil. Spillede han mon Countstrike eller Fortnite?
Jeg bryder mig ikke om, at leve i et samfund hvor religiøse grupper og andre skal bevogtes af politi og militær. Alligevel kan jeg ikke slippe tanken om, at det iflg. regeringens overvejelser, så er der nogen, der er mere udsatte end andre, og nogen der har et åbenbart større krav på at blive passet på - in casu: jøderne.
Men hvem passer på muslimerne? Det gør kun de selv. Tværtimod må de finde sig i regeringens udstrakte ytringsfrihed, der giver ret til at svine muslimerne til 24/7. Og ve den muslim, der finder på at bede Paludan, Vermund og Kjærsgård - de er alle snydt ud af det samme skød - så råbes der op om voldsfascime, angreb på demokratiet og hvad ved jeg.
De eneste der åbenbart er i stand til at gebærde sig voksent er muslimerne. Forleden var der bydelsfest i Kokkedal Paludan mødte op og skulle provokere ved at brænde koranen af. Han blev i stedet mandsopdækket af en gruppe bydelsmødre, der omringede ham i 20 meters afstand, og så kunne ellers få lov til at stå og bræge for de medbragte politivagter. Efter en times tid pakkede Paludan så sammen og luskede bort.
Tænk om myndighederne var lige så modne og fornuftige, men det er de ikke fordi der er stemmer i at svine vore muslimske medborgere til.

Arne Thomsen, Nike Forsander Lorentsen, Maj-Britt Kent Hansen, Annette Munch og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Michael Nielsen

@Rikke Nielsen
Der er intet udemokratisk ved at forlange en direkte afstemning, til selve ideen om kontinuerlig masse indvandring, fra kulturer der er fuldstændig fremmede fra dansk kultur. Selvom vi har et repræsentativt demokrati, så er direkte afstemninger til større ideer, ikke forbudte.

Derfor eksempelvis Folkeafstemningen om Danmarks optagelse i EF, tilbage i 1972.

@Carsten Nørgaard
Udtrykket »demokratisk enøjet« , det skal nu nok betyde noget for nogen Carsten. Med hensyn til dit tyske, så forbeholder jeg mig retten til at mene at din holdning er decideret fjendtlig overfor det danske folk. For det har i den grad ret til en direkte afstemning, om kontinuerlig masseindvandring er i orden eller ej.

@Rasmus Knus
Paludan er ikke racist men liberal. Han er heller ikke en tosse, men lidt af et geni. For som den eneste her til lands, så identificerede og brugte han en åbning (et vakuum) i vores politiske landskab. Nemlig det tabu det er at sige tingene som de er. For mens de andre politikere pakker ind, så pakker han op.

Rasmus Paludan og Stram Kurs, har gentagne gange dokumenteret at Danmark har mistet suverænitet i visse boligområder. For voldsmonopolet, ordensmagten, har ikke magt her mere. Det har til gengæld muhamedanerne.

Men at han har haft en hjerneskade er jo kun et plus. For når selv en hjerneskadet person kan se og bruge denne her åbning i det politiske landskab, hvad siger det så om alle os andre?

@Arne Lund
Du har ingen anelse om hvilke forbrydelser muslimerne begår i vores land. Men når du får det serveret på et sølvfad, via meget modstræbende danske medier, i starten i hvert fald, så forsøg nu ikke at gå amok på den første muslim du støder på. Overvej at trække vejret dybt indtil selvkontrollen vender tilbage. Herefter gå blot udenom.

Jeg er ikke racist, nazist, fremmedhader eller noget i den dur. Modsat de fleste af jer, har jeg riskeret liv og lemmer, for netop at forsvare muslimer på Balkan. Jeg er Balkan veteran og jeg ved hvad de begår af kriminalitet. Det ved politiet osse. Vores nyhedsmedier, for en stor dels vedkommende Arne, de ved det osse.

Så hvorfor fortæller jeg det ikke bare her Arne? Hvorfor har du intet hørt om det her fra medier eller politiet Arne?

Michael Nielsen Hvor ved du fra, hvad jeg ved? Fordi du har været på Balan, gør dig vel ikke altvidende?
Jeg har rejst en del i Mellemøsten og Centralasien, og det heller ikke til ekspert på området. Men dog nok til at jeg ikke accepterer myten om at muslimer skulle være mere kriminelle end alle andre, danskerne inklusive. Dt er jo ikke sådan, at vi først begyndte at bygge fængsler her i landet efter at vore muslimske medborgere kom hertil.

Trond Meiring, Herdis Weins, Kim Folke Knudsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Tag og behandl mennesker som de enestående individer de er.

Ethvert menneske er fra voksen af ansvarlig for egne handlinger og gerninger.

uanset vedkommendes etnicitet, race, nationale tilhørsforhold, køn, religion, seksualitet osv.

Rasmus Paludan lever højt på en vrangforestilling om, at der eksisterer et hemmeligt fællesskab mellem muslimer, som af vidt forskellige årsager er blevet til borgere i vores land. At de har rottet sig sammen og at de planlægger at overtage Danmark i fremtiden med den mærkværdige henvisning til, at de får flere børn end de etniske danskere.

Den slags forestillinger er punktet hvor fornuft afløses af frygt og tvangstanker.

Hvad der er uhyggeligt er, at de forestillinger tilsyneladende kan fænge i det 21. århundrede, hvor mennesket burde være mere oplyst end nogensinde før.

De samme forestillinger kan hentes i antisemitismen dybe og mørke kælder. Her er jøderne portrætteret som onde mennesker, der ikke vil arbejde men lever af at udnytte andre som lånehajer og finansielle fupmagere. Jo mere tilhængerne af denne form for hadpropaganda dyrker de forestillinger des værre bliver løgnen om jøderne og nu om muslimerne.

Det er syge forestillinger som er drevet af ønsket om at skabe splid i samfundet og drive en kile ind mellem mennesker med forskellig tro og overbevisning. Adskillige gange har historien vist, at det ender i barbari og krig og ødelæggelse. Alligevel skal vi nu høre på de samme monotone fordomme og vilde mareridtsagtige forestillinger om mennesker, som tror på Islam frem for at være kristne, budhister, hinduer, jøder eller ateister.

Ethvert mennesker her på Jorden er ligeværdig overfor hinanden og bør alene bedømmes på vedkommendes egne personlige gerninger og intet andet.

Jeg vil benytte dette Folketingsvalg til at stå fast på denne grundholdning. Jeg opfordrer andre danske borgere til at gøre det samme, så vi inddrager mennesker med en anden baggrund i fællesskabet fremfor at udstøde dem i unåde og dæmonisere vores medborgere.

@ Michael Nielsen

Det står enhver frit for at stemme på det parti, der repræsenterer ens overbevisning. Findes et sådant parti ikke, så kan man organisere sig med ligesindede og forsøge at få et sådant parti på stemmesedlen. Sådan fungerer repræsentativt demokrati nu engang. Er direkte demokrati mere eller mindre demokratisk end repræsentativt demokrati? Er en VW Touran mere eller mindre bil end en VW Up? Det er et useriøst spørgsmål.
Vi har i dag en række indvandrerkritiske partier på stemmeseddelen, og de kan mønstre 20-25% af stemmerne. Der er altså ikke flertal for den politik som Stram Kurs, Nye Borgerlige og elementer af Dansk Folkeparti ønsker. Dermed er det dette "oprigtige had" impotent, så længe ophavsmændene ikke er beredte på at indgå kompromiser, og finde løsninger i fællesskab med de 75-80% af danskerne der har andre anskuelser.
Hvis nogle af disse mennesker tyer til vold - som du synes at insinuere - så svarer vi på den eneste måde som vi nu engang kan når terror bliver nær: nemlig ved at insistere stadigt kraftigere på folkets mandat; på vores demokratiske rettigheder; og ved at fordømme enhvert forsøg på at føre politik med krigens midler.

Michael Nielsen

@Arne Lund
Jeg nævnte Balkan for at undgå forplumring om at jeg skulle være racist, nazist eller fremmedhader. Men faktum er at jeg og mine soldaterkammerater har risikeret livet, gentage gange, for at forsvare de her svin. Serberne plejede at råbe over til os at det var muslimerne der var problemet. Men, tro det eller ej, vi var så dybt naive dengang, at vi troede at det var Serverne der var de værste. For vi kendte ikke til Koranen eller muslimsk strafkultur.

Min erfaring med muslimernes ekstreme voldskriminalitet, er noget jeg har erfaret herhjemme i Danmark. Så når jeg fortæller at muslimerne torturere danske borgere, hver dag og hver nat, så er det fordi det er sandt. Du er tydeligvis ikke klar over hvad der forgår. Jeg misunder dig på det her punkt.

Men. Muslimer er faktisk mere voldskriminelle, end de fleste andre grupper. Årsagen ligger i deres opfattelse af korrekt strafkultur. For modsat de fleste andre folkegrupper verden over, så bruger muslimerne fysisk vold, som den primære straf-adfærd. De fleste andre folkegrupper bruger skam som primær strafkultur. Udskamning er eksempelvis når medierne taler om Trumps 'små' hænder, eller lille Lars fra Græsted, osv.

Muslimernes strafkultur minder meget om rockernes strafkultur.
Læg dertil en helt særlig æreskultur oveni den muslimske adfærdsdynamik, og du får en dagligdags voldskultur, på steroider. Ekstrempositionen af denne kultur er selvmordsbomberen. En adfærdsposition som selv rockerne aldrig har brugt. Japanerne brugte den, under anden verdenskrig. Deres forgangne volds og æreskultur minder også om muslimernes.

@Kim Folke Knudsen
"Tag og behandl mennesker som de enestående individer de er.
Ethvert menneske er fra voksen af ansvarlig for egne handlinger og gerninger."
Kim, jeg ville meget gerne behandle Muhameddanerne som enestående individer. Under min opvækst i en forstadskommune til København, behandlede både jeg selv og alle andre, den lokale muslimske familie som ligeværdige individer. Dette var tilbage i 70erne og 80erne.

Jeg fortsatte med at behandle muslimer som enestående individer, selv dengang i 90erne hvor jeg arbejdede tæt på Tivoli i København, i et spillecenter. Også selvom de eneste problem-kunder vi havde dengang, bestod af unge muslimske drenge og mænd. De hoppede eksempelvis over disken hvorfra vi solgte slik og drikke. Herfra tog de for sig af retterne, velvidende at vi ikke gjorde fysisk modstand. Noget vi ikke gjorde fordi vi ikke anede hvad vi skulle gøre. Ingen kunder havde nogensinde opført sig på den måde før. Det var mildest talt et chok.

Endvidere stjal de en liste, med alle de ansattes telefonnumre på, sådan for sjov tror jeg?
Nede på Rådhuspladsen chikanerede de os fra tid til anden, sent på aften, når vi tog hjem fra arbejde. De stod i grupper på 5-10 stykker råbte vores navne til os. De kunne godt finde på at hive vores rygtasker af os, men kun for at smide dem tilbage. De gjorde det for at demonstrere magt. For de vidste at vi ikke ville gøre modstand. Sådan var vi ikke opdraget.

Men dengang var jeg stadigvæk lige så naiv som du er i dag Kim. Dengang troede jeg at de var såkaldte utilpassede unge. Så tro det eller ej, jeg slog alt sammen hen. Det gjorde samtlige af mine kollegaer også. Vi talte naturligvis om denne hersens ekstremt frustrerende "kunde ”-gruppe, men vi endte altid med at holde fast på ideen om at de bare var utilpassede.
Tak for kaffe hvor var vi naive.

Den massive kritik som muslimerne efterhånden begynder at møde har været 3-4 årtier undervejs. Den har intet med nazisme eller noget i den dur at gøre. Jo mere du holder på det narrativ, jo mindre vil du forstå den udviklingslinje der er i gang.

@René Skov
Repræsentativt demokrati er bestemt det bedste bud vi har. Men dermed ikke sagt at vælgerne ikke bør få mulighed for at stemme direkte, til de store samfundsforandrende spørgsmål. Eksempelvis EF/EU og masseindvandringen.

I forhold til den vrede og det had der ulmer under overfladen, overalt i hele vesten, så har du ret i at det stadigvæk er temmelig impotent. Men bemærk venligst at det faktisk undergår en transformation. Så det skal nok blive potent.

Et bud kunne være at det er blevet potent og klar til kamp, indenfor de næste 5-6 år?

Med hensyn til antallet af muslim hadere og muslim elskere, så er 20-25% meget lavt sat. Jeg var medlem af socialdemokraterne i...syv år tror jeg? For mange år tilbage altså. Dengang var det helt normalt at der ved næsten hvert medlemsmøde, blev stillet forslag om at vi måske burde overveje at gøre mere som Dansk Folkeparti. Men den lokale partiformand holdt meget hårdt på at sådan var vi ikke. Partidisciplinen klarerede resten, trods hovedparten af os "menige" medlemmer, havde en kritisk holdning til den officielle parti politik omkring muslimer.

Muslimer begår hver evig eneste dag ekstrem vold mod et or mig ukendt antal danskere. Hver dag og hver nat. Overalt i landet.

Hvorfor fortæller jeg dig ikke hvilken form for vold der er tale om René?

Som jeg skrev til Jacob Mchangama, så opfordrer jeg til at undersøge den konkrete baggrund for den danske vrede og had mod muslimerne. For så finder man jo ud af hvorfor det er opstået.

Gad vide om Glistrup oplevede noget helt særligt, da han sad i fængsel. Noget han aldrig talte højt om. Ikke engang til sin egen familie. Ligesom jeg jo heller ikke nævner det for nogen her. Og jeg har ikke siddet i fængsel. Min straffeattest er ren. Men et fængsel byder på optimale vilkår for denne type vold.

Jeg tror at han blev udsat for det her svineri. Derfor hans efterfølgende had mod muslimer.

Jeg misunder jer andre. Bare jeg var ligeså uvidende.

Bjarne Toft Sørensen

Jacob Mchangama fremhæver fint danske politikere og partiers manglende konsekvens, når det drejer sig om forhold vedrørende beskyttelse af ytringsfriheden.

Socialdemokratiet var det eneste parti, der i 2017 stemte imod afskaffelsen af blasfemiparagraffen, primært fordi de forudså den form for demonstrationer, som Paludan har stået for, og de voldelige reaktioner i den sammenhæng.

De er dog i dag tilfredse med, at den blev afskaffet, og de meldinger fra partiet, jeg har set i pressen, går på, at en eventuel kommende socialdemokratisk regering heller ikke vil arbejde for at få den genindført.

Jeg er enig i Mchangamas synspunkt om, at muslimer og andre former for religiøst tænkende grupperinger må lære at acceptere ytringsfriheden, selvom den nogle gange gør ondt.

Michael Nielsen
Det lyder temmelig Paludansk det her. Jeg har ikke skrevet at du skulle være racist, nazist eller fremmedhader. Hvorfor trækker du det frem? En stråmand? Eller dårlig samvittighed?
Du bure nok læse hvad du skriver inden du sender det afsted. Så undgik du flg. selvudleverende afsnit: "Men faktum er at jeg og mine soldaterkammerater har risikeret livet, gentage gange, for at forsvare de her svin. Serberne plejede at råbe over til os at det var muslimerne der var problemet".

Så du mener, at de serbere der siden blev dømt for krigsforbrydelser, etablering af kz-lejre, etnisk udrensning osv., er sandhedsvidner i Balkan-krigen? Kan du ikke se hvad det er du skriver, og hvordan du dermed stempler dig selv?
Bedre bliver det ikke når du skriver: "Min erfaring med muslimernes ekstreme voldskriminalitet, er noget jeg har erfaret herhjemme i Danmark. Så når jeg fortæller at muslimerne torturere danske borgere, hver dag og hver nat, så er det fordi det er sandt."
Er du blevet tortureret her i landet af muslimer? Hvis så er du vel gået til politiet? Hvem er det, der bliver tortureret døgnet rundt af hvilke muslimer? Mener du dermed, at der foregår noget, som poltiet ikke har kendskab til Hvis noget sådant foregik mon så ikke de dertil indrettede partier og personer: DF, Nye Tarvelige, DF, Stram Kurs m.fl. ville skrige gevalt`
Kom nu frem af busken med din viden om den åbenbart omfattende tortur, som muslimer begår. Det er vel ikke for meget forlangt.

Kim Houmøller

@Michael Nielsen - God beskrivelse af utilpassede forbrydere, som burde sendes i spjældet. Har oplevet tilsvarende som buschauffør i København. Det er godt nok 10 år siden, men siden er jo kun blevet værre. Det ulykkelige er jo at ingen gør noget ved det. At en person som Paludan kan optræde på slap line, er et resultat af politisk uduelighed.

Kim Houmøller - Ja én jøde = alle jøder! Hvor du dog stigmatiserer folk. "Det er godt nok 10 år siden, men siden er jo kun blevet værre" Kan du ikke komme det lidt nærmere i stedet for at generalisere ud fra dit ti år gamle eksempel. Hvor mange gange har du "oplevet noget tilsvarende.".

Kim Houmøller

@ En gang om ugen. Men det er vel i din optik ikke nok til at man opgiver sit arbejde, og går på pension!