Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Viktor Orbáns krig mod intellektet

De sidste 10 år er 1 mio. mennesker emigreret fra Ungarn, et forbløffende tal landets størrelse taget i betragtning. En del af forklaringen kan ses i Orbáns systematiske underminering af uddannelsessystemet og bekæmpelse af intellektuelle, der taler landets ledelse imod
De sidste 10 år er 1 mio. mennesker emigreret fra Ungarn, et forbløffende tal landets størrelse taget i betragtning. En del af forklaringen kan ses i Orbáns systematiske underminering af uddannelsessystemet og bekæmpelse af intellektuelle, der taler landets ledelse imod

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Fake News?

5,2% ungarer arbejde i udlandet og 1,6% udlandinger arbejde i Ungarn.

12 andre lander har dårligere data fra EU.
Romanien - 19,7%
Kroatien - 14%
Portugal - 13,9%

Viktor Orbán har brugt flygtninge som argument for at stemme på ham, og i et ret medielukket land som Ungarn, er det lykkedes for ham at holde de aktuelle informationer om "enorme" muslimske flygtningestrømme ude af landet, som Frankrig, Tyskland, Sverige samt George Soros pønser på at fortrænge ungarene ud af landet med.

Men nu er dette argument "slidt", og har ikke samme affekt mere. og derfor prøver Viktor Orbán og kompagni at finde et nyt for at kunne fastholde den lukrative magt over landet.

Det nye argument for at holde sig ved magten er altså bl.a. en national krig mod homoseksuelle og trans-personer. Denne blev testet positivt for et par aftener siden, hvor Viktor Orbán´s højre hånd klargjorde, at rent moralsk kan homoseksualitet fuld ud sammenlignes med pædofili.

Og dette har resulteret i kraftige demonstrationer i gaderne i Budapest i fredags. - både demonstrationer for homoseksuelles rettigheder samt mod-demonstrationer mod homoseksuelle.