Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Atomkraft-direktør: Det er irrelevant at diskutere atomkraft i Danmark

Det er spild af tid at diskutere atomkraft i Danmark, for nutidens atomkraft passer ikke ind i det danske energimarked. At vi ikke skal bruge atomkraft i Danmark, betyder dog ikke, at verden kan klare sig uden, skriver Troels Schönfeldt, administrerende direktør i Seaborg Technologies
Det er spild af tid at diskutere atomkraft i Danmark, for nutidens atomkraft passer ikke ind i det danske energimarked. At vi ikke skal bruge atomkraft i Danmark, betyder dog ikke, at verden kan klare sig uden, skriver Troels Schönfeldt, administrerende direktør i Seaborg Technologies

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Lindholm

Så længe atomkraft fungere som det skal er der ingen ende på grønne træer og gule blomster. Men hvis det bare går lidt galt er helvede løs på jorden. Det er ikke uden grund vi ikke fik atomkraft i Danmark og det er bestemt heller ikke uden grund Tyskland er igang med at udfase atomkraft.

Atomkraft risikere at blive en sovepude for udviklingen af bæredygtige teknologier. Og så ender vi ligevidt.

Bent Gregersen, Malte Ramskov og Palle Jensen anbefalede denne kommentar
Teit Jørgensen

Hvorfor er det ikke lykkedes at finde et egnet sted for affaldet fra Risø? Det befinder sig stadig på Risø. Hvorfor er der stadig ikke en varig løsning på det højradioaktive affald fra de svenske atomkraftværker? I Sverige arbejder man stadig på at løse affaldsproblemet på eksperimental basis i grundfjeldet i Oskarshamn. Og hvad med affaldet i Tyskland. I saltminerne i Asse, som myndighederne påstod var geologisk stabile blev der kraftige oversvømmelser, hvorfor man har måttet flytte det middel og lavavradioaktive affald.. Atomkraft er så farlig at det kan udrydde os alle ..

Carsten Munk, Bent Gregersen og Malte Ramskov anbefalede denne kommentar
John Østergaard Madsen

Nej, atomkraft er IKKE så farlig at det kan udrydde os alle. Det er fake news, stop med at sprede det, og prøv at undersøge fakta selv (der er forskellige tal afhængigt at hvem der har undersøgt det, men det overordnede billede er entydigt)

Når man siger nej til noget siger man dermed også ja til alternativet, og alternativet til atomkraft som stabil energiforsyning har desværre været fossile brændsler, og vil være det et stykke tid endnu. Ved siden af hvert Atomkraft Nej Tak klistermærke burde der være et klistermærke med Kulkraft Ja Tak. Og ja, der er udfordringer med affaldet, men for hvert dødsfald der skyldes atomkraft, er der 4000 der dør på grund af kulkraft (inklusive ALLE uheld på atomkraftværker). Hvorfor er det bedre at 4000 dør af kulkraft end 1 der dør af atomkraft? Jeg forstår det ikke ... Og ja, vi har været meget efter Sverige og Barsebäck, men vi har sjovt nok ikke snakket så meget om hvor mange svenskere vi har slået ihjel med vores kulkraft.

John Østergaard Madsen

Alle former for energiproduktion koster liv og påvirker miljø og klima. Det gælder også de bæredygtige. Vandkraft og solkraft koster også liv og påvirker miljø og klima.

Det vi skal se på, er ikke hvilke teknologier der føles behagelige (mange føler sig bedre tilpas ved at bruge vandkraft fremfor atomkraft), men hvor mange mennesker der dør og hvor meget miljøet og klimaet bliver påvirket, og så ud fra de betragtninger vælge de teknologier der er mest skånsomme. Ikke de teknologier vi føler os bedst tilpas med.

Kenneth Jensen

Hvis vi skal bruge atomkraft (internationalt), så mener jeg at der skal være en global regulering og kontrol af hvordan anlæg konstrueres og opføres, samt hvordan affaldet håndteres.. Dette for at undgå en ny Chernobyl sag, som skyldtes en blanding af inkompetence, arrogance og valg af billige løsninger i konstruktionen.