Redaktionen læser

Billetten til Gran Canaria ville være dobbelt så dyr, hvis flybrændstof blev beskattet som benzin

Ingeniøren har regnet på, hvor meget flyrejser til de gængse populære destinationer ville koste, hvis flybrændstof blev beskattet som benzin.
Ingeniøren
Nyhedsbloggen
Ingeniøren har regnet på, hvor meget flyrejser til de gængse populære destinationer ville koste, hvis flybrændstof blev beskattet som benzin.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Nils Bøjden

Nej, så ville der være 3 gange så mange der rejst fra udlandet, særligt Hamborg og Sturup

David Zennaro

Artiklen demonstrerer på glimrende vis, hvordan grønne afgifter rammer socialt skævt. Det bliver spændende at se, hvordan det nye folketing vil håndtere det.

Steen K Petersen, Søren Knudsen og Karin Hansen anbefalede denne kommentar
Jens Winther

@David Zennaro, påstanden om at afgifter vender den tunge ende nedad er vrøvl.

Meningen med afgifterne er at skabe adfærdsændringer - det er ikke meningen at folk skal betale afgiften og flyve alligevel. Og hvis man undlader at flyve til Gran Canaria, sparer man både billetprisen og afgiften. Det er i princippet alle - men i hvert fald masserne, der skal undlade at flyve. Om et par ekstremt rige flyver eller ej, gør ingen forskal, men om 99% af danskerne flyver eller ej - det gør en forskel.

Stinus Bechmann, Rikke Nielsen, Erik Fuglsang og Ditte Bjerregaard anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

"Meningen med afgifterne er at skabe adfærdsændringer "

Bingo. Men det er ikke altid gået op for de der plæderer for afgifter. De bruger så pengene på forkant baseret på en tese om at man ikke ændrer adfærd når afgifterne tiger på en vare.

Søren Kristensen

På den ene side vil man adfærdsregulere og på den anden er man bange for at ramme socialt skævt. Men hvad har de fattige egentlig at gøre i andre lande og har de overhovedet råd til at være der?

Erik Fuglsang

Faste afgifter på eksempelvis flyrejser vil altid - økonomisk - ramme socialt skævt. Der er simpel matematik.
Men formålet er jo - som flere er inde på - at få folk til at ændre adfærd. Og måske ligefrem stoppe med det i langt de fleste tilfælde inderligt overflødige private flyveri.

Man behøves jo altså ikke flyve til Paris for at feriere i byernes by - man kan nå langt ved at smøre kæden på en gammel væltepeter ! Eller slet og ret vælge at blive hjemme i vores eget dejlige solbeskinnede kongerige!

Henrik Brøndum

Der bliver jo meget bedre plads i maskinen hvis der er færre der flyver.

Søren Kristensen

Reklameindustrien har allerede grebet udviklingen: (Let your friends) #Hatelike (your vacation).