Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Kan du huske Kaptajn Kaper?

Det er ikke det ældste, dansksprogede computerspil. Men næsten. Nu kan du spille det i din browser takket være Allan Christophersen og hans geschæft som spildetektiv
Det er ikke det ældste, dansksprogede computerspil. Men næsten. Nu kan du spille det i din browser takket være Allan Christophersen og hans geschæft som spildetektiv

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Østergaard

Problemet var, at spillet var skrevet til at køre med en clockfrekvens på 4.77 Mhz, så i takt med at PC'erne blev opgraderet, blev det umuligt at føre skibet i havn, fordi man kun havde 1/10 sekund til det.

Og så er det ikke et link til at spille Kaptajn Kaper i en browser, men til at downloade originalspillet så man kan køre det i en DOS-emulator.

Thomas Østergaard.

Jeg har rodet lidt med Kapers og afviklet spillet fra DosBox. Og nej - jeg kan ikke komme i havn, da jeg ikke kan styre skibet inden for 1/10 sekund.

Dit link har jeg også prøvet af. Og jeg ved ikke om det er baseret på Java eller JavaScript, men jeg antager det sidste, da Java efterhånden punker en vedr. sikkerhed.

Men spillet dør når man møder det første skib. Det kan være et browserspecifikt problem. Jeg har kun lige prøvet det af i IE 11 et par gange.

Men jeg kan godt lide denne her nyhedsblog alligevel for den kalder på nostalgi.

Og jeg kan med nogen vægt nu sige, at det ikke kun er sørøverskibe man skal tage sig i agt for, men at også tågebankerne kan rumme deres ubehageligheder :-)

Og så kan jeg i tilgift måske lige tilføje, at spillet kører i Egde på min computer. Om jeg kan komme i havn ved jeg ikke. Jeg begyndt, at skyde på en troppetransport, men det gik i farten lidt i fisk i det, og jeg valgte, at borde, hvilket næppe er en god ide.

Men jeg siger tak for link. Måske skulle jeg slå mig løs i Skagerrak en af de kommende aftner :-)

Jeg kan huske at jeg endelig fik fat på en kopi på min 386DX med 40MHz og 4Mb RAM...og det var fuldstændig umuligt at spille, da spillet kørte alt for hurtigt, fordi computeren var et fartmonster i forhold til hvad spillet var designet til.

Det kan i alle tilfælde lade sig gøre, at spille online versionen der er linket til i artiklen her. Det er lykkedes mig, at komme i havn et par gange :-).

(Til de knap så computerkyndige kan jeg nævne at den computer du muligvis går rundt med i lommen er 360 gange så hurtig og har 750 gange så meget hukommelse, som den skrivebordscomputer jeg beskrev.)

Jeg kan huske et andet spil fra den tid nemlig gato01 - et ubådspil - for ikke at tale om det amoralske Larry. Nogle af dem kan spilles endnu.

Men nu ved jeg så heller ikke hvor mange spil der er afhænge af clockfrekvensen. I det hele taget kan 16 bit kode ikke afvikles på nye 64 bit systemer, hvis det ikke var for Dos Emulering med f.eks. Dos Box

Ej i forhold til hvad man kan få af nye spil og med den grafik der fås nu om dage, så er det mestendels nostalgi der får en til, at kaste sig over spil som Kaper. Men sjovt er det alligevel

Og som sagt online versionen der er linket til her virker, men derfor er det jo stadig ærgerligt ikke, at komme i havn når der både venter prisemandskab og man har masser af rigsdalere.