Redaktionen læser

Kina fik Københavns Zoo til at fjerne Taiwan fra verdenskort

Københavns Zoo bortredigerede i forbindelse med åbning af panda-anlægget Taiwan fra et verdenskort efter en kinesisk henstilling, skriver Radio24syv.
Radio24syv
Nyhedsbloggen
Københavns Zoo bortredigerede i forbindelse med åbning af panda-anlægget Taiwan fra et verdenskort efter en kinesisk henstilling, skriver Radio24syv.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

olivier goulin

En Salomonisk løsning fra Kbh Zoo

/O

Flemming Berger, Torben Skov og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Hvad kan man forvente af en organisation, der lever af at holder dyr i bur?

Jeg synes Kina bør have sine pandaer tilbage i den vilde natur, hvor de hører til.

Arne Lund, Sven Dall, Eva Kjeldsen, Peter Hansen, Frederikke Nielsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Britta Hansen

”Kineserne gjorde os opmærksomme på, at de betragter Taiwan som en del af Kina,” oplyser Zoo, som også rådførte sig med Udenrigsministeriet i sagen, der oplyste, at Danmark ikke anerkender Taiwan som en selvstændig nation."

Kina eller Taiwan. Verden har lov at 'vælge'. Og vil man være venner med Kina, kan man ikke også være det med Taiwan. Presset er tilsyneladende stort nok til, at Taiwan nu kun har 18 'venner' tilbage i verden:

https://www.dr.dk/nyheder/udland/taiwan-har-kun-18-venner-i-verden-nu-ha...

Hvad angår Zoologisk Haves valg om at 'zoome ind' på Kina, synes jeg egentlig, det var en klog beslutning (hvormed jeg ikke vil antyde, at jeg er pro panda-aftalen eller dyr i bur)!

"En Salomonisk løsning fra Kbh Zoo"

Nej. Underkastelse.

I 30'erne adlød vi Nazityskland og sendte forfulgte retur.DK har lange og stolte traditioner for at please de store og stærke. Hvor meget vil vi se når/hvis Trump kommer på besøg. Siger regeringen så ja til 1) krigsskibe i Hormuz-strædet - 2) en styrkelse af militæret på Grønland - 3) USA skal fortsat ikke betale for sig miljøsvineri, der har stået på siden 40'erne.