Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Øko-xenofobi

Forbindelser mellem miljøforkæmpere og anti-immigrant og højreekstreme grupper er dukket op efter skyderierne i El Paso tidligere på måneden. En uundgåelig udvikling, mener nogle, efterhånden som klimakrisen bliver sværere og sværere at bortforklare. Men som Susie Cagle redegør for i denne artikel, er forbindelserne en del af en tradition, som går tilbage til 1800-tallets Amerika
Forbindelser mellem miljøforkæmpere og anti-immigrant og højreekstreme grupper er dukket op efter skyderierne i El Paso tidligere på måneden. En uundgåelig udvikling, mener nogle, efterhånden som klimakrisen bliver sværere og sværere at bortforklare. Men som Susie Cagle redegør for i denne artikel, er forbindelserne en del af en tradition, som går tilbage til 1800-tallets Amerika

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Vi møder det jo også, når de mest forbrugende befolkninger i verden - os! - præker befolkningsnedgang overfor andre folkeslag, der på ingen måde udgør, eller ser ud til at komme til at udgøre, en lignende græshoppesværm.
Alt går ud på, at vi skal kunne fortsætte vores uhæmmede overforbrug; men uanset om den tredje verdens befolkningstal skulle falde til en femtedel, så vil det stadig være os, der udgør problemet. Og den tredje verden vil blive ude af stand til at løse sine problemer, der netop i høj grad skyldes geografiske problemer med at skabe infrastrukturel sammenhæng for enorme, tyndt befolkede landskaber.

René Hansen, Poul Mikael Allarp, Ole Frank, Esben Lykke, Erik Karlsen og David Zennaro anbefalede denne kommentar