Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Trumps interesse for Grønland er ikke mindsket

USA’s kommende konsulat i Grønland bliver en politisk sværvægter. De syv diplomater vil fylde godt blandt Nuuks beslutningstagere
USA’s kommende konsulat i Grønland bliver en politisk sværvægter. De syv diplomater vil fylde godt blandt Nuuks beslutningstagere

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Gad vide, hvornår det går op for os, at USA er blevet vores fjende...og agerer som sådan.

Søren Bro, kjeld jensen, Anne Henk Johnson, Carsten Svendsen, Espen Bøgh, Flemming Berger og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ niels astrup

Et USA i hænderne Trump og/eller den hårde kerne af republikanske høge og gamle libertarianere er vist en reel fjende af de fleste. Deres adfærd er i hvert fald ikke en som giver mange venner på den lange bane. Vi skal bare huske at hovedparten af den menige amerikanske befolkning ikke er vores fjender, men et folk fanget i et økonomisk og magtpolitisk spil som de endnu ikke har kunnet finde en vej ud af.

Top 1% eliten har forrygende tider under Trump-administration og den øvre og hovedsagligt hvide middelklasse har også relativt gode tider, men det er på bekostning af resten af USA's befolkning, som har groet sig en politikerlede, der endda overgår den lede vi har fået her i Danmark. Målt direkte fra borger til borger har alm. amerikanere og danskere mere at være fælles om end tidligere, hvilket ikke er så mærkeligt, fordi mange af de problemer vi har fået herhjemme mere kan spores tilbage til kommerciel og politisk anglisering end de kan til globalisering.

Vi bør desværre nok forvente at USA's diplomater på det nye konsulat i Grønland vil gøre deres del for at skubbe hele det danske rigsfællesskab ind i yderligere kommerciel og politisk anglisering, så vi skal til at holde et vågent øje med vores egne politikere og erhvervsledere.

Brian - nu har jeg boet en del år i Sydamerika. Jeg tror, jeg ved, hvad der kommer til at ske i Grønland.

1) Store pengebeløb vil blive fløjet ind og uddelt til parti og grupper, der ønsker at andokke øen til USA. Scholarships og kurser vil blive kastet i grams til de mest egoistiske og neoliberale grønlændere. (Hvis du er ung grønlænder - og genre vil være rig - så sæt dig ned på en af cafeerne og læs Ayn Rand eller Milton Friedman. Du behøver ikke ringe til dem, de vil ringe til dig).

2) Lur mig om den amerikanske tilstedeværelse ikke vil betyde, at markedet bliver oversvømmet med hårde stoffer og at pengene, igen, går til at financiere dem, der synes at Alaska er en tiltrækkende fremtid for Grønlænderne. Sådan har amerikanerne gjort før. Tit.

3) Du kan også forvente en psykologisk krigsførsel mod dem, der støtter rigsfællesskabet. Løgnene er det mindste af det....

4) Og forvent horehuse i Nuuk - hurtigt. Amerikanerne er horemagere, har altid været det. Og nogen skal vel betjene de 6-12 marinesoldater, som skal "bevogte" konsulatet...

5) HVis jeg var den danske/grønlandske regering ville jeg gøre alt - alt - for at stoppe det her konsulat. (Og lukke for den amerikanske ambassadrisses "besøg" på øen. Det her er Trumps måde at forberede de små grønne mænds indmarch. Det er ikke noget tilfælde, at ambassadør Sands er rendt rundt på øen med højtstående amerikanske officerer - i øvrigt uden at informere selvstyret.

Søren Bro, Anne Henk Johnson og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar
Martin Sørensen

Pas på Kim Nielsen. Damen ved siden af er en femme fatale. Hun vikler dig langsomt ind i sit gyldne spind, og når du er tilpas mør, hugger hun til.