Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Han endte med at få ret, men tabte alligevel

Hans liv var brolagt med ydmygelser og modgang. Men han viste også, hvordan man skal agere, når man er under angreb fra alle sider. Journalist og musikanmelder Lars Villemoes, som afslørede Blekingegadebanden, er død. Søren Villemoes gør boet op
Hans liv var brolagt med ydmygelser og modgang. Men han viste også, hvordan man skal agere, når man er under angreb fra alle sider. Journalist og musikanmelder Lars Villemoes, som afslørede Blekingegadebanden, er død. Søren Villemoes gør boet op

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Jens Carstensen
  • Morten Johansen
  • Jørn Stjerneklar
  • Jakob Knudsen
  • Susan Eklund
  • Peter Møllgaard
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • Erik Fuglsang
  • ulrik mortensen
  • Grethe Preisler
Jens Carstensen, Morten Johansen, Jørn Stjerneklar, Jakob Knudsen, Susan Eklund, Peter Møllgaard, Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Erik Fuglsang, ulrik mortensen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

En fin "nekrolog" over en ener i dansk journalistik. Der er få, der tør gå mod strømmen selvom de arbejder i og omkring politiske miljøer, der bruger pression, trusler og medier til at dolke den undersøgende journalistik. Iøvrigt var det interessant, at få information om Informations rolle, herunder chefredaktionens og formodentlig betyrelsens angst for at provokere det daværende såkaldte/populistiske venstre intellektuelle segment på universiterne og øvrige læringsanstalter i hovedstaden. Men jeg er ikke overrasket over, at de igennem hele livet, offentligt finansierede venstrefløjs ikoner: Vestergaard, Balvig og Wilhjelm angreb Villemoes. Bare ærgeligt for dem at Blekingebanden viste sig at være en ekstrem terroristgruppe med base i Danmark.Men sådan er der jo så meget.

Søren Villemoes, du skal bare fortsætte dit virke som undersøgende journalist og bruge din fars instinkt og viljestyrke til at afsøge og afdække de miljøer og de meningsdannere, der støtter dem, hvorend de befinder sig i det politiske spektrum.

God Speed

Jørn Lybech, ingemaje lange, Poul Nielsen, Morten Pedersen, arne tørsleff, Jørn Stjerneklar, Per Torbensen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Mellem linierne ligger rimeligt med stof til en roman.
Tak for en god artiklel for det er vel ikke uden en vis personlig smerte at den
er blevet nedfældet.

Gribende nekrolog. Og ubehagelig. Jeg kom til at tænke på filmen The Pledge med Jack Nicholson, der tilsyneladende ender sin karriere som rablende gal, men vi (publikum) ved bedre.

Blekingegadeartiklerne gjorde mig til daglig Informationslæser, og jeg har med ganske få pauser været det siden. Jeg har ellers tidligere forstået, at Lars Hedegaard var en arg modstander, men det er da glædeligt, at det ikke var tilfældet. Det var bragende god journalistik. og det er desværre virkelig symptomatisk for nogle af de værste misforståelser på venstrefløjen, at man i misforstået solidaritet er ligeså villige som højrefløjen til at holde hånden over skiderikkerne.

Morten Johansen

Husker ham især som en fremragende musikkritiker på Information. Han åbnede mine ører for en del ny musik, bl.a. Joy Division. Trist at han er væk.

Med hensyn til den "misforståede solidaritet", Steffen, så tror jeg, at du overvurderer medløberes brug af dybere overvejelser. Flokmentalitet er som ordet siger en mental disposition, som ikke overlader plads til selvstændig tænkning.