Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Det ser ikke super godt ud for Demokraterne eller for Warren

Den korte version: Trump kan sagtens slå Elizabeth Warren – og de andre demokratiske topkandidater – på en god dag
Den korte version: Trump kan sagtens slå Elizabeth Warren – og de andre demokratiske topkandidater – på en god dag

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvad så med det demokratiske establismentets nye "ærke-republikanske" kandidater Klobo´cop´én og Butterdejen? Kan Trump slå dem på en dårlig dag?

Thomas Østergaard

Jeg tror Klobuchar har en chance for at vinde svingvælgere der læner mod Trump. Buttileg er nok for nem at affærdige med at han er et progressivt indslag om at få en homoseksuel på posten fordi det er "deres tur".

Henrik Brøndum

Biden har vist sig korrupt med den overbetalte bestyrelsespost til sønnike, Warren og Sanders er for røde uanset om man kan lide dem eller ej. Bloomberg er vores eneste håb. Blændende både som politiker og forretningsmand, og med et solidt blik for klimaudfordringen.

Det er kun Sanders, som vil have en chance for at besejre Trump - og dette skyldes at han er den eneste, som repræsenterer et reelt alternativ til Trump's rovdyrkapitalistiske regeren og Warren/Biden's neoliberale kynisme.

Astrid Goplen, Steen K Petersen, Diego Krogstrup og Michael Rosenkilde anbefalede denne kommentar

@Hanne Utoft
Ønsketænkning. Sanders er simpelthen for rød til et land, hvor 'the american dream' stadig er vævet dybt ind i nationens DNA.
Warren er utroværdig og Biden personificerer ligegyldig status quo.
Jeg er bange for, at det ser lovende ud for orangutangen.

Steen K Petersen

Håber på den amerikanske ungdom lader sig registrere som vælger og i lille Danmark, ville Sander være lyseblå

"Bloomberg er vores eneste håb", skriver Brøndum. Gys, for en dystopi. Manden der mere end nogen repræsenterer nedsmeltningen mellem politik og penge, og som har gjort New York/Manhattan til et oplevelsesreservat for de rige og en udtrådt masseturistdestination for the 99 %.

"Sanders er simpelthen for rød til et land, hvor ’the american dream’ stadig er vævet dybt ind i nationens DNA."

Hvilken DNA? De mest folkeligt populære præsidenter (Roosevelt og Kennedy m.fl.) i USA har i varierende omfang været optaget af et offentligt, universelt sundhedsvæsen, at bringe kontrol over det militærindustrielle kompleks og markedskoorporatismen samt sikre solide sociale hjælpeprogrammer og en fredelig udenrigspolitik. Kig historiebøgerne igennem; du er offer for en gang forretningssludder. Sanders er helt på linje med de historisk populære præsidenter i USA, han er på ingen måde 'for rød' - kun til the establishment/Washington Consensus. Det var de nævnte præsidenter også.

Rene Arestrup. 2016 var 2016. Nu går vi ind i 2020 og tingene har ændret sig. Jeg bor i USA og har boet i USA i flere år. Jeg følger de politiske strømninger her ret tæt. Jeg tror absolut på at Sanders er den, der kan klare sig bedst mod Trump. Også i Appalachia. Hvis man dykker ned i de reelle statistikker (d.v.s. ikke CNN, MSNBC osv corporate media udlægninger), så er det også klart at Sanders står stækt. Dynamikken og unge vælgeres arrangement er meget anderledes end i 2016. Og det er absolut til Bernie Sanders fordel. Trump har lovet for meget og leveret for lidt til blue-collar klassen og i det hele taget leveret for lidt til de 99%. Det bliver kompliseret for Trump at holde fast i sine vælgere ud over kernevælgerne. Især hvis mod-kandidaten er Sanders, som har været underklassens og arbejder-klassens fortaler i flere artier. Folk stoler på ham. Han har en kæmpe græsrodsbevægelse, der arbejder for hans kampagne. Og han tiltrækker de unge i stor stil. Og lærere og Walmart og Amazon workers mm. Bernie Sanders er i øvrigt ikke særlig rød set med danske briller. Han er ca Socialdemokrat. Warren er også god, men meget teknokratisk i sin tilgang. Hun støttes især af den progressive men velbjergede hvide elite. Bernie’s chancer mod Trump er bedre. For mig er det Bernie All The Way!

@Astrid Goplen
Tak for analysen. Gode pointer. Men i sidste ende bliver det jo en trossag på baggrund af hvordan man læser de aktuelle politiske strømninger i USA.

Du har uden tvivl ret i at Sanders har vundet et anderledes substantielt momentum sammenlignet med 2016. Især blandt unge amerikanere. Men det er i udpræget grad et kyst-fænomen blandt de veluddannede. Der er jo et betydeligt amerikansk 'heartland' - ikke mindst i flere af de vigtige svingstater - og her tror jeg, at Sanders overvejende bliver opfattet som en radikal socialist.

Blot for god ordens skyld, jeg vil da håbe for USA, for amerikanerne og for verden at uncle Bernie virkelig goes all the way. Men jeg tvivler.

René, det er fint at se som du reflekterer over de pointer, som gives dig, i denne debat. Som supplement skal nævnes at Trump bl.a. vandt, fordi Obama havde skuffet mange af de vælgere, som enten svingede fra republikansk eller normalt ikke stemmer, og disse havde om muligt endnu mindre lyst til Hillary Clinton. Sanders' historik og ret stabile synspunkter gennem mange årtier vil stille ham ret anderledes ... og derfor er han uønsket af DNC. Men han er nok den eneste, som Trump ikke kan klandre og tilsværte for personlige fuckup's, hvilket kan gøre en forskel for de dele af middelklasserne, som det er lykkedes mainstreammedierne at få til at tro at Sanders er socialist.

@Rene Arestrup. Tak for well wishes Rene. Ja det er selvfølgelig super vigtigt at være mediekritisk og få nyheder fra flere forskellige kilder. Og måske esktra vigtigt i USA (og m.h.t nyheder der kommer ud af USA), hvor ejerne af de store mediekoncerner bestemt helst ikke vil se Bernie som president, fordi det kan påvirke værdien af deres Wall Street stocks ret drastisk.
Det er rigtigt at demokraterne generelt klarer sig bedre i kyst-staterne. Det er især rigtigt m.h.t. de etablerede (corporate) demokrater/Establishment Democrats. Sanders klarer sig også bedst i kyst-stater, men klarer sig i gennemsnit faktisk bedre en end gennemsnittet af Democratic Politicians i midt-staterne. Hvis man dykker ned i de reelle tal kan man faktisk se at Sanders ville have vundet i de vigtige blue collar disticts i 2016 der gjorde at Trump vandt i 2016. Til dels fordi han er mere likeable end Hillary,(og ville have brugt mere kampagnetid i de distrikter end Hillary gjorde) og til dels fordi færre vælgere ville være blevet hjemme og undladt at stemme. Lad os håbe at Demokraterne ikke begår den samme fejl igen og vælger en Unlikeable (og/eller incompetent) Establishment big donor$ Democrat. Det ville være sørgeligt og kan meget nemt koste et tab til Trump igen.
Følgende link er lidt Sanders opdatering fra i dag – (ikke CNN, MSNBC, Fox, NBC, NYT osv): https://www.youtube.com/watch?v=uCJvASlbcw8&t=329s

Hillary Clinton har for nyligt beskyldt Tulsi Gabbard for at være et russisk 'asset', som støttes af russernes IT-krigsførsel mod det amerikanske demokrati. Det er alvorlige anklager at rejse mod en officer i den amerikanske hær, som tilmed har været medlem af kongressen en del år, og ligeledes har været en del af DNC. Tulsi Gabbard's advokat har krævet at Clinton trækker udtalelserne tilbage, men dette er ikke sket - og hele affæren understreger de ualmindeligt skizoide vilkår, det såkaldt amerikanske demokrati udspiller sig på, hvilket diskvalificerer det som et demokrati.

Min personlige favorit er Andrew Yang. Han er den mest skarpsindige og nytænkende kandidat i hele feltet.

Men han bliver nok heller ikke valgt.