Redaktionen læser

Bruger du antivirusprogrammet Avast? Så læs lige med her

Avast indsamler og videresælger brugernes browserhistorik i stor stil, afslører Motherboard og PCMag. Endnu engang må vi konstatere, at »gratis« betyder, at du betaler med data.
Vice
Nyhedsbloggen
Avast indsamler og videresælger brugernes browserhistorik i stor stil, afslører Motherboard og PCMag. Endnu engang må vi konstatere, at »gratis« betyder, at du betaler med data.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Jeppe Lindholm

Bruger ikke Avast. Bruger Linux :-)

Søren Kristensen

Gider ikke deltage i det der game. Hvordan kan man være sikker på at antivirus-firmaerne ikke undstøtter dem dem der laver virus? Jeg mener, det ene forudsætte jo ligesom det andet, ikke? Så jeg bruger ikke antivirus, ud over hvad kommer med Windows og som burde være tilstrækkeligt, Til gengæld formatterer jeg harddiscen en gang imellen, når/hvis computeren bliver for langsom - eller der er andre tegn på uregelmæssigheder.

Hvid ikke de andre også gør det samme, så gør vores dagblade det for dem, og tjener en lille skilling.

bare kig i din browser og se hvad du har af cookies, eller se hvad de medier du besøger har af cookies som de opgiver findes når du besøger deres sider- det er ikke så lidt!

Når du bliver spurgt af "Quantcast" om du vil acceptere cookies, og svarer ja, - så gælder det for resten af livet, du vil nemlig aldrig blive spurgt igen.

Det vil du derimod blive igen og igen og igen, hvis du afviser de forskellige cookies., - det kan så betyde du enten ikke kan læse artiklerne helt, og eller ikke deltage i debatten, - altså går dagbladene disse dataopsamlingsfirmaers ærinde med opsamling af data om os, samtidig med de spiller forargede over salgsteknikkens med at kalde det "gratis", når de godt ved det ikke er tilfældet.

Allan S. K. Frederiksen

Gammel nyhed: https://www.version2.dk/artikel/avast-saelger-oplysninger-kunders-intern...

Bemærk at de henviser til Forbes som havde nyheden d. 9/12/19.

Det er en historie som popper op med jævne mellemrum i forskellige medier og som det nævnes på Version2, har Avast solgt oplysninger siden 2013.

Intet er gratis. For øvrigt skulle Windows Defender efterhånden være så god så der vel ikke er brug for de gratis alternativer.
Jeg foretrækker Bitdefender som er til at få til rimelig pris.

Brian W. Andersen

@ Jeppe Lindholm

Jeg bruger også Linux, omend sideløbende med at jeg også anvender macOS, Windows og et par mindre kendte styresystemer, men jeg har også antivirus software på de maskiner, der er kører på Linux og af en grund, som gør at jeg anbefaler andre Linuxbrugere at gøre det samme.

Alle dine venner, familiemedlemmer og andre kontakter bruger næppe Linux, men ofte Windows eller macOS, og selvom vira og malware målrettet disse systemer ikke kan skade et Linux-system, så kan de videresendes fra et. Uden at tjekke for ondsindet software kommer du let til at lade din computer være den raske smittebærer, der inficerer computere i hele din omgangskreds, så jeg kan kun anbefale at du som minimum giver din computer en tur med f.eks. Sophos eller ClamAV. Det koster trods alt ikke andet end meget lidt af din tid.

Selv bruger jeg gerne ESET, fordi jeg ofte sidder med flere forskellige styresystemer samtidigt, men den koster så også nogle kroner at bruge. Dem betaler jeg gerne, fordi jeg bryder mig aldrig om at sende sorteper videre til mennesker som er svagere end mig selv og dette gælder også for IT-svage.

Jeppe Lindholm

- Fik privat adgang til internettet omkring 1990 og har endnu til gode at få en virus.

I stedet for at "sælge" oplysninger til diverse medier og værktøjer- hvorfor så ikke selv tjene lidt mønt eller trafik ved at bruge Presearch´s platform?

På platformen kan du vælge mellem omkring 100 søgemaskiner (Presearch´s egen browser samler ikke informationer om dig). Derudover kan du optjene tokens når du søger. Tokens kan du bruge til:
1) At lede søgetrafik fra andre brugere hen til de sider du synes kunne være relevant for andre ud fra deres søgeord
2) Tjene lidt penge på at henvise til annoncører ved affiliate marketing (den forretningsmodel blandt andet Google bruger dine oplysninger og dine søgninger til at tjene kassen på)

Det er ikke et vær-smart-i-en-fart-projekt som mange andre projekter der bygger på blockchain-teknologien, men et projekt som har en tidshorisont på 3 - 5 år før det virkelige forventes at komme, som har til delvist har til formål at demokratisere nettet.

Se mere på på www.presearch.org (fortsat beta-version) eller hør om baggrunden for projektet, og om hvordan søgeværktøjet bruges https://www.youtube.com/watch?v=tev7Usisd30 (den varer kun 70 minutter ;o)