Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Detektor: Taffel chips kan ikke tage æren for, at danske kvinder kom ud på arbejdsmarkedet

Kan man nu ikke længere stole på chipsposer som uvildige historieformidlere???
Kan man nu ikke længere stole på chipsposer som uvildige historieformidlere???

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bjørn Pedersen

Man kan selvfølgelig gøre grin med at det kommer i Detektor, men folks historiske "viden" kommer ikke kun fra historiebøger og historietimen i skolen. Det er ikke usandsynligt at, hvis en reklamekampagne virkelig er populær nok, at den vil sprede en pseudohistorisk myte der bliver mere og mere populær indtil den brede befolkning 100 år fra nu tror, at kartoffelchips spillede en væsentlig rolle i kvindefrigørelsen herhjemme.

I dag tror vi allerede på en masse underlige ting om historien, der kommer fra (eller bliver gentaget i) tv, film, reklamer eller bare bliver fortalt ofte nok. Sammenlign med hvor mange der tror at man i middelalderen troede at jorden var flad, eller kun forbinder nissen med julen.

Søren Kristensen

Kartoffelchips er da en udmærket metafor for alle de ting, bundet op omkring industialisseringen, der gjorde kvindernes rekruttering mulig, sådan li´som, på en eller anden måde, når man tænker over det.