Redaktionen læser

Eksperter i skarp kritik af to danske medier: De har lavet rendyrket reklame for kinesisk techgigant

To danske medier har fået penge af det kinesiske telefirma Huawei for at afholde debatter om 5G-teknologi og kritisk infrastruktur i Danmark. Men spørgsmålet om forbindelsen mellem Huawei og den kinesiske regering blev ikke rejst på de to møder. Eksperter kalder det rendyrket reklame for den kinesiske gigant. Redaktør afviser: »Der var plads til alle synspunkter.«
Berlingske
Nyhedsbloggen
To danske medier har fået penge af det kinesiske telefirma Huawei for at afholde debatter om 5G-teknologi og kritisk infrastruktur i Danmark. Men spørgsmålet om forbindelsen mellem Huawei og den kinesiske regering blev ikke rejst på de to møder. Eksperter kalder det rendyrket reklame for den kinesiske gigant. Redaktør afviser: »Der var plads til alle synspunkter.«

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Randi Christiansen

Fuuuck - money, money, money ... kills us all, ihvertfald sandheden

Poul Kristensen

Ja, guderne må vide hvorfor dette her betyder så meget for kineserne? At lave en global reklamekampagne af denne størrelse har sgutte været billig. Hvorfor ikke bare begynde at lave noget andet som de kunne tjene mere på, som fx. elektriske barbermaskiner?

Apple får da altid deres budskaber om nye produkter ud via medierne helt ukritisk, men det gør åbenbart ikke noget, for det er en amerikansk virksomhed.

Ikke alle "hardlinerne" til de amerikanske produkter er kun fulde af sandheder, for her finder løgnen også sine tilhængere, - meget villige tilhængere endda.

Det værste ved mange af disse high-tech produkter er de bliver solgt til forbrugerne, og selv om forbrugerne betaler en vild overpris for disse vestlige produkter, så har sælgerne alligevel en ret stor bestemmende ret over produkterne, en ret som man ikke ville finde sig i hvis det samme var tilfældet med andre produkter, som f.eks. en bil, en cykel osv..

Min nye Samsung Galaxy Note 10 - der afløste min gamle Note 3, bestemmer jeg endnu mindre over selv hvordan jeg vil indrette mig med mine billeder m.m., og hvis jeg gjorde det ville mine billeder blot fylde den dobbelte plads på min Mobiltelefon fordi de ville ligge ordnet som jeg gerne vil have det, men samtidig ville de blive dubleret i andre mapper under et overordnet system under navnet "album" - og giver ret så meget spildplads ved at befinde sig og optage den dobbelte plads på mobiltelefonen.

Google og samsung sidder hårdt på min mobiltelefon, og vil styre hvordan jeg må og skal benytte min mobiltelefon - og også min tablet for den sags skyld, - til trods for jeg ha betalt for at eje mobilen og tabletten, så er jeg alligevel ikke eneretten til disse værktøjer, - selv om de har solgt mig deres produkter, og fået deres betaling.

John Poulsen

Esben....det er vist totalt off topic, det der sludder.......
Dels fordi diskussionen om Huawei drejer sig om kinesisk lov om adgang til statsligt at sikre sig data fra fx. Huawei.
Dels fordi du ikke kan sidestille Apple (der sælger produkter og kæmper for privatliv) med din google-situation (der kæmper for at få fingre i dine data, at sælger dem og lever af dine data ).
Og ikke mindst ...du bestemmer selv hvem du vil sælge din sjæl (data) til....med mindre nogen snapper data på internettet.

Fødevarestyrelsen Mørkhøj og Poul Kristensen anbefalede denne kommentar

John Poulsen, 30. juni, 2020 - 18:46

Sikke en gang naivt pladder du har bildt dig selv ind, om det frihedselskende Apple der beskytter borgerens privatliv - overfor og mod alle politiske statslige anslag.

Netop afsløringen af NSA ulovlige aflytninger af alle borgere i Amerika, samt alle borgere globalt, viste det sig at alle - uden undtagelse, altså også Apple leverede data til NSA om deres brugeres vaner og livsmønstre, som Apple indsamlede via såvel mobiltelefonerne og computerne fra Apple.

Apple leverede direkte disse data til gratis til NSA helt uden at stille sig på tværs med loven om privatlivets beskyttelse for det enkelte individ - NÆ, Aplle leverede alle data som ønsket af NSA i den gode amerikanske patriotiske ånd, som Apple levede op til i Amerika.

Apple gjorde helt det samme som alle andre high-tech virksomheder i den patriotiske ånd for Amerika, - alle uden undtagelse Microsoft, Google osv., osv., osv.

- Du bliver nødt til at læse på historien inden du udtaler dig om den, og ikke mindst når du vil belære andre om den, - så skal du have styr på fakta, og det har du ikke i øjeblikket.