Redaktionen læser

Et lille COVID-mirakel

Mette Frederiksen og co. jo nærmest gå på vandet. Ikke alene har man lukket et helt land ned, genåbnet det igen, undgået en katastrofal smittespredning og en massiv økonomisk katastrofe, man lykkedes også sidste torsdag med at lancere en smittesporingsapp, som balancerer i nærmest perfekt balance mellem etiske og teknologiske problemer, skriver digital konsulent Peter Svarre om den ny COVID-19-app
Kommunikationsforum
Nyhedsbloggen
Mette Frederiksen og co. jo nærmest gå på vandet. Ikke alene har man lukket et helt land ned, genåbnet det igen, undgået en katastrofal smittespredning og en massiv økonomisk katastrofe, man lykkedes også sidste torsdag med at lancere en smittesporingsapp, som balancerer i nærmest perfekt balance mellem etiske og teknologiske problemer, skriver digital konsulent Peter Svarre om den ny COVID-19-app

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Klaus Lundahl Engelholt

Det er en tilsnigelse at kalde det “nærmest perfekt balance mellem etiske og tekniske problemer” så længe der er tale om en proprietær løsning med lukket kildekode. Hvis man havde villet, kunne man så let som ingenting have gjort kildekoden tilgængelig, så folk der har evnerne og interessen kan inspicere koden og se om den holder det den lover. Som sidegevinst vil man hurtigt kunne få rettet evt. fejl og sikkerhedsbrister appen måtte have.

Se evt.
· https://www.version2.dk/blog/decompiling-smittestop-1090887
· https://fsfe.org/news/2020/news-20200629-01.en.html