Redaktionen læser

Miljøsociolog: Facebook er medansvarlig for spredning af misinformation om klimaet

For at modvirke spredning af information fra klimabenægtere indgik Facebook sidste år et samarbejde med organisationen Science Feedback. Men internt har Facebook givet sine indholdsmoderatorer frie hænder til at tillade misledende indhold – fordi der er tale om ’holdningsstof’
Nyhedsbrevet Popular Information
Nyhedsbloggen
For at modvirke spredning af information fra klimabenægtere indgik Facebook sidste år et samarbejde med organisationen Science Feedback. Men internt har Facebook givet sine indholdsmoderatorer frie hænder til at tillade misledende indhold – fordi der er tale om ’holdningsstof’

(For at læse artiklen skal man klikke forbi nyhedsbrevsannoncen)

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Jeppe Lindholm

Hver gang man træder ind på Facebook burde det første der møder en være en advarsel med store røde bogstaver, at man nu træder ind i en verden af udokumenterede meninger, som oftest ikke har med virkeligheden at gøre.

Problemet er så nok, at mange mennesker i en alt for hurtig PTSD og OCD m.v. verden er ligeglade med det. Når bare de læser en utrolig historie, i bogstaveligste forstand, så har de noget at fortælle videre. Sand eller falsk er i den kontekst ligegyldig. Her er det kun historien der tæller.

Jeppe Lindholm

Og du kan få folk til at tro på ALT. Bare det gentages ofte nok, så bliver det sandheden.

Jeppe Lindholm

Særligt Facebook er med til at ødelægge den gode tone i verden med hadsk tale og opfordringer til vold og racisme.

Kan kun opfordre til at man ikke bare boykotter Facebook, men helt at slette sin profil.

Jeppe Lindholm

ALT hvad du slår op på Facebook kan og vil før eller siden blive brugt imod dig.

Bjørn Pedersen

Der er vel ingen grund til at behandle sociale medier som var de faktiske medier. I så fald må jeg insistere på, at alle der deler og nogensinde har delt holdninger eller historier på FB, også får udbetalt løn af FB som var de deres "ansvarshavende redaktør".

Eller de kan kræve at man læser et 1200 siders dokument om helt detaljerede hvilke holdninger man har lov at dele og skrive, og for at kunne poste indlæg overhovedet skal både bestå en eksamen i dokumentets indhold og underskrive en aftale hvor man garanterer at betale FB flere tusinder kroner i bøde for at bryde reglerne.

At lægge ansvaret for hvad der er sandt og falsk over på FB, er en farlig præcedens, uanset nok så "sympatiske" motiver taget i betragnting hvor meget magt de har i den globale sociale sfære online.