Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Hjerteforeningen vil ikke begrænses af ’den dogmatiske biomedicinske virkelighed’

Som ansat i Hjerteforeningen forsøgte Thea Stevnhøj flere gange at advare mod manglende lægefaglighed i nyt projekt til seks millioner kroner. Kreativ direktør Søren Bregendal fastholder sin tro på, at man kan kurere sygdomme ved tankens kraft. Det er der ikke noget mystisk eller okkult over, siger han
Som ansat i Hjerteforeningen forsøgte Thea Stevnhøj flere gange at advare mod manglende lægefaglighed i nyt projekt til seks millioner kroner. Kreativ direktør Søren Bregendal fastholder sin tro på, at man kan kurere sygdomme ved tankens kraft. Det er der ikke noget mystisk eller okkult over, siger han

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Jens Carstensen
  • Olaf Tehrani
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
Jens Carstensen, Olaf Tehrani og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne artikel

Kommentarer

” Kreativ direktør Søren Bregendal fastholder sin tro på, at man kan kurere sygdomme ved tankens kraft. ”

Jeg håber, det kun er den ”kreative”direktør, der har mistet jordforbindelsen.

Sagkundskaben i både bestyrelse, repræsentantskab og alle udvalg bør hurtigt muligt tage afstand fra dette alternative vås.

Ellers mister Hjerteforeningen både respekt, indflydelse og donationer, hurtigere end den mest ”kreative” direktør kan forstille sig...

Jørgen Larsen, Jørgen Munck, Flemming Olsen, Inger Marie Just, Torben Kjeldsen, søren ploug, Torben Ulrich Sørensen, Søren Bro, Danny Hedegaard, Lars F. Jensen, Olaf Tehrani og Thomas T. Jensen anbefalede denne kommentar

Man kan også bare bruge placebo medicin, det er billigt, et godt grin skulle også være sundt især for en platugle på vej i banken med sin løn.

søren ploug, Erik Karlsen, Jakob Knudsen, Søren Bro, Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Danny Hedegaard og Lars F. Jensen anbefalede denne kommentar

Det jo sommerferie og Information er sikkert på vågeblus bemanding, men jeg synes at Hjerteforeningens ”Tænk dig rask” kampagne, bliver lidt overset.

På Rigshospitalet og andre steder sidder hverdag forældre med små børn med hjertesygdomme.

Skal de små kurere sig selv med tankens kraft??

Hvis det ikke var for de dygtige håndværkere, kirurger og medicinere, så det sort ud for de små og voksne.

Hjerteforeningen vil stå sig vel ved at genansætte den afskedigede medarbejder, der advarede mod kvaksalveri og vås, og i stedet fyre den meget ”kreative direktør.

https://www.berlingske.dk/aok/hjerteforeningens-medlemmer-siger-nej-tak-...

https://www.berlingske.dk/aok/efter-langvarige-diskussioner-vedtog-hjert...

Anne-Marie Paul, Olaf Tehrani, søren ploug, Britta Meyer, Torben Ulrich Sørensen, Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Danny Hedegaard og Lars F. Jensen anbefalede denne kommentar

I en billede tekst er Hjerteforeningens direktør citeret for følgende:

”Hjerteforeningens direktør Anne Kaltoft vil ikke have sundhedsfagligt ekspertise indover foreningens nye kampagne, der er målrettet de 15-40-årige: »P.S. I Love You er et eksperiment, hvor vi tør tale om alting, interessere os for alt, der kan give dig en bedre oplevelse af dig selv og dit liv.«

https://www.berlingske.dk/aok/hjertelaeger-kritiserer-hjerteforeningen-f...

Jeg vil gerne have et bedre liv, så vil jeg gerne spørge om hvad den kreative direktør får i honorar for at sin indsats?
Hvad får direktøren selv i løn for at nægte sundhedsfagligt ekspertise indover foreningens nye kampagne?
Da direktøren jo tør tale om alting, må det jo også gælde aflønning!

Mit bidrag til begges løn er en saga blot!

søren ploug, Fødevarestyrelsen Mørkhøj og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar

Er overbevist om at direktøren ønsker at vi lærer en sund tilgang til vores egen krop. At vi ikke efter sædvane propper legemet med medicin - uden tanke for andet. Medicin i små mængder er nødvendigt i visse situationer, hvis vi som mennesker så selv sørger for sund og kærlig kontakt med vores hjerte , som trods alt er hovedorganet i vores legeme.

Forskerne har jo allerede gjort fantastiske opdagelse på, hvordan hjernen reagerer i forskellige situationer. Det er blevet taget særdeles godt imod - uden modstand. Så velkommen til forskning omkring, hvad der sker i hjerteafdelingen, når vi bevidstløst omkring den viden, lader tankerne myldre og tilfældige emotioner måske skader hjertet mere end vi tror. Interessant !!

Michael Gudnæs, Anina Weber, Eeth Koth, ingemaje lange, Randi Christiansen og Bent Gregersen anbefalede denne kommentar
Jakob Elllekjaer

Så kommer medicin industrien da på overarbejde. Jeg synes det er en god ide at holde den industri udenfor.

Lars F. Jensen

Hjerteforeningen bør straks fratages sin status som almennyttig og skattefri.

Dette er det rene bedrag af uvidende mennesker og bør bestemt ikke understøttes.

Lars :)

Mads Troest, Hans Larsen, Finn Thøgersen og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Sandhed er for nogle et myopisk selverkendelsesprojekt. Alle har ret til deres egen sandhed, og alle andre har en moralsk pligt til at anerkende og acceptere ens betragtninger om alt mellem himmel og jord. Det er vejen til fred og forståelse, skal man forstå.

Så ti stille, smil og nik pænt når Søren Bregendal påstår at man kan kurere sygdomme vha. hjertetelepati. Og husk at donér penge nok til at manden ikke føler, at du stigmatiserer ham.

Flemming Olsen, søren ploug og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

Det eneste ærgelige ved ikke at være medlem af Hjerteforeningen pt, er at så kan jeg ikke smække med døren, og melde mig ud.
Jeg håber at medlemmerne, enten opnår massiv opbakning til at fyre enhver medansvarlig, herunder direktørerne, for dette sindsyge misbrug af foreningens penge.

Eller de melder sig ud i et så massivt omfang, at foreningen må lukke, hvis det ikke lykkes dem.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Lars F. Jensen, Runa Bejstrup, Hans Larsen og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne kommentar
Poul Nielsen

Jeg kan anbefale denne New Age bullshit generator, hvis man har ladet sig gå på af idiotien i Hjerteforeningen. Utroligt, at man betaler løn til sådan en gennemført tåbe, men selvfølgelig er det jo "andre folks penge", han leger med, men i al fald ikke længere mine penge.
https://sebpearce.com/bullshit/

søren ploug, ulrik mortensen, Fødevarestyrelsen Mørkhøj og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar

Virtual Reality. VR Limitless stimulerer ikke kun synssansen, men giver helt kroppen en aktiv oplevelse. Med markedets mest specialiserede udstyr af bedste kvalitet præsenterer VR Limitless en virtual realityoplevelse i særklasse. Her kan det nyeste inden for virtual reality opleves i praksis blandt andet Treadmills, som simulerer spillerens bevægelser så præcist, at det føles som at være i spillet. Utroligt ikke ?!! Utroligt at man vil lade "idioter" få løn for at frembringe den slags IKKE ?!!

MEN det mener jeg ikke !!! Personligt mener jeg at hvert fremskridt indenfor alt er fantastisk !

Mennesket har frembragt ovenstående opfindelse og meget lignende. Telefonen bla, hvor der var ganske få abonnenter i starter på grund af mistillid. Hvordan i himlens navn kunne man pludselig få kontakt med hinanden uden fysisk at skulle stå overfor hinanden eller sende fysiske breve. Vi vil så gerne kunne måle og veje hvad som helst. Og ingen løfter et øjenbryn over anvendelse af stråler i ønsket om at kunne helbrede forskellige sygdomme.

Hvorfor skulle mennesket - som er den fysiske opfinder af al den nyskabende teknik ikke selv indeholde specielle talenter, energier, som igen vil kunne overraske. Hvad og hvem er det, som hindrer forskning af den del. Vi burde vel som moderne nytænkende mennesker ligeledes være åbne for at forske i, hvad det spændende menneske selv indeholder, mennesker som er i stand til at skabe de mest utrolige ting. Er de /vi blot en ide`skal ? Nej, vi er vel selv stråleformige individer, som vil være i stand til at helbrede os selv og andre. Hvis vi "får lov" !! af det magtfulde medicinalindustri og mangtfulde pengemennsker, (håber ikke at netop de taler om misbrug af Hjerteforeningens midler)

Berlingske skriver nu om en` besvimelse som de mener er på grund af Cannabis?!! Glæder mig til at samme medie efterforsker alverdens medicin for farlige bivirkninger !!

Har lige meldt mig ind i HJERTEFORENINGEN og er stolt af at være medlem, netop fordi foreningen viser et ønske om bevægelse bort fra det stationære. Trist at de "bøjer nakken" for stivsindet !

Eeth Koth, ingemaje lange og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

Nette Skov du har meldt dig ind i Hjerteforeningen, det har de vist også brug for lige nu.

Men mon ikke der skal en fyring af en øverste Direktør, og en Kreativ Direktør til, hvis Hjerteforeningen skal undgå massiv medlemsflugt?

Jordbundne fornuft baserede medlemmer, falder nok ikke for de to's taktiske tilbagetog.

Der er situationer hvor hoveder må rulle, og det bør der som jeg ser det gøre i Hjerteforeningen.

Til din information, hvis du søger nye muligheder for at blive medlem:

Scientology
https://www.scientology.org/churches/advanced-scientology-organizations/...

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

søren ploug, Lars F. Jensen, Bent Gregersen og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne kommentar

- Danny Hedegaard
Tænker du må have erfaring med det link du sender. Og ok med det ; )

Statens Institut for Folkesundhed SDU :

UGE 3, 2019
Danskerne strømmer til alternativ behandling
Mere end hver fjerde voksne dansker har i løbet af det seneste år lagt sig på briksen hos en akupunktør, zoneterapeut eller anden alternativ behandler
Mange danskere bruger alternativ behandling. I alt har knap 28 procent af den voksne befolkning været til alternativ behandling inden for det seneste år. Det svarer til, at 1,3 millioner voksne i Danmark har brugt én eller flere former for alternativ behandling.

Det er typisk massage, osteopati og andre manipulative terapier, som danskerne foretrækker. Knap hver femte, svarende til 930.000 danskere, har inden for det seneste år været i hænderne på en massør, en osteopat eller lignende.

Det viser rapporten Alternativ behandling, som netop er udkommet, og som Statens Institut for Folkesundhed har udarbejdet. Alternativ behandling, også kaldet komplementær behandling, er i rapporten defineret som brug af behandlere uden for det almindelige sundhedsvæsen og uden offentligt tilskud.

Så helt alene er jeg ikke ; ) God dag !!

Michael Gudnæs, Eeth Koth og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Runa Bejstrup

At så mange danskere går til alternativ terapi,og har glæde af det, hænger nok mere sammen med at alternative terapeuter giver sig tid til at tale med deres kunder.Men de tager sig også godt betalt.Fair nok,huslejen skal betales.
Men som vi sagde i min længst svundne ungdom "80 milliarder fluer kan ikke tage fejl : Æd lort. "

søren ploug, Bjørn Pedersen og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne kommentar
Jakob Knudsen

Anne Kaltoft, en voksen med en lægefaglig baggrund opfører sig som en de forældre, der gerne vil være ung med de unge. Anne Kaltoft er en tro kopi af en af vores tidligere naboer, som syntes, at mors deltagelse i studenterfesten, ville gøre "hardy party" mere interessant, og måske give lidt lir til mor. Nej Anne Kaltoft, det er derfor, at der skal være en voksen tilstede: Det kaldes forældreskab - og i dit tilfælde lederskab og ansvar for en forening, der bl.a. lever af bidrag fra os. Så vi, familien her, har besluttet, at afslutte vores bidrag til Hjerteforeningen, sålænge du står i spidsen for organisationen.

Randi Christiansen

Det er et FAKTUM, at bevidsthed påvirker materien. Frygt f.eks. kan mærkes fysisk, glæde ligeså.

Det er også et faktum, at en 'hjerne' er identificeret i hjertet.

Kvantefysikken viser, at bevidsthed og materie interagerer, og vi befinder os i et univers, hvis indre og ydre grænser vi ikke kender, og hvis lovmæssigheder ikke er fuldt afdækkede i mainstream, så derfor synes jeg, at man er noget kæphøj, når man blankt afviser hjerteforeningens pointer.

Anne-Marie Paul, Michael Gudnæs, Eeth Koth, Jon Mangerel, Martin Rønnow Klarlund, ingemaje lange og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Paul

Har lige læst Søren B. Bregendals tekst på PS. I love you. Det er jo så en tilrettet tekst, der ikke indeholder Mindblown og Den holistiske Doktor. Desuden læst Anne Kaltofts svar på kritikken af projektet. Som det er nu prøver det så vidt jeg kan se at få folk i alderen 15 - 40, til at være opmærksom på hvad man selv kan gøre for at forebygge senere hjertesygdomme hos den aldersgruppe. Da mange veluddannede voksne i den kategori, spiser hvad man kalder sundt og motionerer meget, men tilgengæld lever med et meget højt stressniveau og ofte kan være isolerede og ensomme, samtidig med den tilsyneladende success (hvis man ikke har den, må det skjules godt) - går projektet ind på det følelsesmæssige område - i et sprog der tilhører den successfulde del af unge og voksne, et sprog som næsten kan kaldes New Age. Som jeg ser det kan det blive svært at nå den gruppe af unge og voksne, der ikke lever i den yderste og hurtigste bane, som spiser usundt (sundhedsstyrelsens anbefalinger) og som ryger og ofte har et isoleret liv uden mange kontakter. Den del af befolkningen lever også med stress. Det handler ikke om alternativ behandling eller ingen - men om at få en del af befolkningen i tale, som selv synes det kører godt, men som lever et liv, der kan ende med hjerteproblemer i alderdommen. Derfor er det New Age sprog valgt. Om projektet virker må man nok vente lidt med at se - og om projektet henvender sig til en stor nok del af den aldersgruppe, man har besluttet at fokusere på, her tænker jeg på alle de , som ikke rigtig kan følge med også selvom projektet også siger slap af, pas mere på dig selv osv.

At fyre en person i Hjerterforeningen fordi denne tillader sig at kritisere projektet er mere end suspekt, men en efterhånden ofte brugt mulighed, når der kommer til intern kritik i organisationer, offentlige som private.
I forbindelse med Søren B. Bregendals tekst står nederst at tekstens indhold kun står for skribenten selv og ikke nødvendigvis deles af Hjerteforeningen.
Dette har jeg svært ved at forstå: pengene kommer fra Hjerteforeningen og dens medlemmer, så hvordan Hjerteforeningen rummer et projekt, den ikke nødvendigvis vil stå ved er mig lidt af en gåde..
Og til sidst rigtig mange bruger komplementær behandling, som brugerne selv betaler. Jeg tror man skal passe meget på med at komme med bedømmelser af om det "bare" er samtalen der gør det gode, eller der i de forskellige behandlingsformer også er et virkeligt indhold. Skolemedicinen kan også kritiseres - vi der i mange år har levet i det system ved godt at meget stadig er tvivlsomt og at læger ikke ved alt - "Videnskabelighed" er et meget facetteret begreb, det har den igangværende Coronakrise til fulde bevist. Når man først har magten, så gør man hvad man kan for at beholde den.
Cand pæd med speciale i sundhedsfremme