Redaktionen læser

»Historisk var det mit køn, der lærte dit køn sproget. Og nu skal I opfinde jeres eget. Be my guest«

Bo Tao Michaëlis om at være en hvid hanelefant i kønspolitisk stormvejr
Zetland
Nyhedsbloggen
Bo Tao Michaëlis om at være en hvid hanelefant i kønspolitisk stormvejr

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

"“Det er mig, der har lært dig at skrive,” siger han. “Historisk var det mit køn, der lærte dit køn sproget. Og nu skal I opfinde jeres eget. Be my guest.”

Kvinden som det umælende primitive væsen....

Jakob Silberbrandt

Tror nu, at kønnenes roller i udviklingen af sprog var lige omvendt.

Pudsigt at disse sprogrensere ikke ser, at de gør nøjagtigt det samme, som dem de anklager for at reducerer kvinder til begreber, bare med omvendt fortegn. 'Ronkedor', 'Bommer' hvad er det for begreber, hvor er mennesket bag disse etiketter? Det viser bare, at det er umuligt at undgå etiketter og begreber og at rense sproget for dets konnotationer og associationer. Vores sprog afspejler vores historie på godt og ondt. Og godt for det. Det er det som gør sproget rigt. Alternativet vil være et knastørt kancellisprog. Jeg har intet imod etiketter så længe man ikke forveksler etiketten med indholdet.
For øvrigt mener jeg at Mikaëlis tager fejl, når han siger at det er mændene, der har lært kvinderne sproget. Han tænker nok på ’litteraturen’, som kun er et lille specielt hjørne af sproget. I de ca. 100.000 år vi mennesker har haft et sprog er jeg helt sikker på, at kvinderne har haft en lige så stor en aktie i dets udvikling som mændene

Maj-Britt Kent Hansen

Blandt små børn lærer pigerne overvejende at tale tidligere end drengene. Men det tæller måske ikke?

Ellers en interessant artikel fra Zetland. Perspektiverne i de mange kommentarer ligeså.