Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Der er brug for et værn mod det identitetspolitiske pres på forskningsfriheden

Den frie tanke på universiteterne er under pres fra forskeraktivister og en identitetspolitisk offentlighed. Men de såkaldte Chicago-principper kan være det bolværk, som sikrer uafhængigheden, skriver professor Christian Bjørnskov og professor Hans Bonde et al i denne replik
Den frie tanke på universiteterne er under pres fra forskeraktivister og en identitetspolitisk offentlighed. Men de såkaldte Chicago-principper kan være det bolværk, som sikrer uafhængigheden, skriver professor Christian Bjørnskov og professor Hans Bonde et al i denne replik

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Bjørn Pedersen
  • ulrik mortensen
Bjørn Pedersen og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Katja P. Hansen

"Det vil være det stærkeste værn om bevarelsen af et universitet med ægte diversitet."

Brev underskrevet af 13 mænd og 1 kvinde. Ja, de danske universiteter er kendte for deres diversitet.

Bjørn Pedersen

Indhold > Form, Katja P. Hansen. Tænk ud over den overfladiske form for mangfoldighed. Det drejer sig ikke om kvinder (og "kvinder" i ubestemt flertal er jo heller ikke som globalt køn alle fortalere for f.eks. socialkonstruktivistiske samfundsanalyser, vel?). Det er et reelt problem at amerikansk pseudovidenskab og fordummende hysterikultur har sneget sig ind på de europæiske universiteter. Et universitet skal være et sted hvor man forventes at kunne forsvare den/de teorier man tror på. Hvis man dyrker pseudovidenskab uden empiriske basis, hvor hvorvidt noget er sandt eller ej, alene beror på at man selv føler - føler - at det er sandt - så er et universitet ikke stedet for én. Så kan man flytte til USA, etablere et privat universitet ligesom Donald Trump, og udstede diplomer til dem der har bestået ens kurser i telepati og kritisk raceteori.

Identitetspolitik har spredt sig ud over USA, og nu resten af verden, fordi de fem store mediekoncerner der styrer de mest sete tv stationer i USA, hjertens gerne ser at amerikanerne fokuserer på idiotiske, tomme, navlepillende, narcissist-problemer, end at amerikanerne som folk antager et mere samfundskritisk syn på hele deres system og den overklasse der styrer det. Hellere de ignorerer at de overhovedet er, har eller kan have et samfund - nej, det bedste er at de dyrker sig selv i en supernarcisstisk grad. Og fordi vi i godt vel et århundrede har kopieret så meget andet fra USA, helligdage, sproglige udtryk, etc. jamen så antager vi da også at vi bør kalde os selv for "hvide danskere", og italesætte samfundsproblemer som en konflikt mellem "de hvide" og "de sorte" i Danmark.

Katja, at en prestigefuld, populær idé kommer fra et magtfuldt, prestigefyldt land betyder ikke at den idé faktisk er universelt set sand - eller bare lokalt set sand.