Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Forskningsfriheden er under pres, men ikke fra identitetspolitik

I en kronik i Berlingske har 14 danske professorer advaret mod forskeraktivisme og identitetspolitik som alvorlige nye trusler mod forskningsfriheden, med dermed overser de fuldstændig det reelle og aktuelle pres fra udemokratisk ledelse og økonomiske magthavere, som forpester dansk forskning, skriver professor emeritus Heine Andersen i dette indlæg
I en kronik i Berlingske har 14 danske professorer advaret mod forskeraktivisme og identitetspolitik som alvorlige nye trusler mod forskningsfriheden, med dermed overser de fuldstændig det reelle og aktuelle pres fra udemokratisk ledelse og økonomiske magthavere, som forpester dansk forskning, skriver professor emeritus Heine Andersen i dette indlæg

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Steen K Petersen
  • Caspar Christiansen
  • Hanne Utoft
  • Troels Ken Pedersen
  • David Zennaro
  • uffe hellum
  • Lars Løfgren
  • Steffen Gliese
  • Anne-Marie Krogsbøll
Steen K Petersen, Caspar Christiansen, Hanne Utoft, Troels Ken Pedersen, David Zennaro, uffe hellum, Lars Løfgren, Steffen Gliese og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne artikel

Kommentarer

Fra artiklen:
"5) En professor i akustik ved Aalborg Universitet påviste gener med lavfrekvent støj fra store vindmøller. En direktør fra vindmølleindustrien ringede til professorens rektor og forlangte ham fyret. Professoren blev fyret, formelt begrundet i økonomi, men mange indicier tyder på, at dette var en skinbegrundelse, og fyringen reelt kom efter presset fra industrien (Andersen 2018: 246-249, 301-304, 333-341)."

Hér er en særdeles relevant historie fra det virkelige liv om lavfrekvent støj, både i vindmølleindustriens grønne kapitalisme og i vor systemordens pæne labyrinter:
https://www.youtube.com/watch?v=My3tciIcz1Q