Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Hvorfor er der så mange kvinder, som tiltrækkes af QAnon?

QAnon – ikke så meget en konspirationsteori, som en paraply af afsindige sammensværgelser – er på mange måder et produkt af Trumps Amerika. Og så har QAnon mange kvindlige tilhængere, spørgsmålet er hvorfor?
QAnon – ikke så meget en konspirationsteori, som en paraply af afsindige sammensværgelser – er på mange måder et produkt af Trumps Amerika. Og så har QAnon mange kvindlige tilhængere, spørgsmålet er hvorfor?

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Østergaard

Er det ikke simpelt nok? Det, der tiltrækker folk til et fællesskab er jo ikke kvaliteten af argumenterne, værdierne eller ideologen bag. Det er kvaliteten af fællesskabet selv, altså villigheden til at validere personen som en del af fællesskabet, og som en værdifuld forkæmper for det. Hele "Woke" bevægelsen lider jo af akkurat det samme, og deres intersektionelle "kritisk X-teori" ideologiske grundlag er ikke meget mindre fantasifuldt end de der QAnon sammensværgelser.
Det er nok en utilsigtet sideeffekt af at den vestlige verden har udrenset religion som en betydende faktor i hverdagslivet.

Claus Nielsen, Allan S. K. Frederiksen, Ole Frank, Jens Jensen, Steffen Gliese, Bjørn Pedersen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar

Jeg tror perspektivet kan gransket på en anden måde også. De er grunlæggende imod hierarkier og organisering i samfundet, og her er der tale om grupperinger der gerne vil være med til at skabe et omskifteligt miljø, hvor subkultur og modkultur smelter sammen med politisk kultur. Disse grupperinger har forholdsvis korte levetider, og inkluderer meget få individer, som er del af den lukket kreds. Jeg ser disse grupper, som en måde at stå ved de værdier og ideologier, de finder på for at kunne skabe en fællekskabs følelse. Det hele har et samspil i sig.

Mikael Fotopoulos

Af samme grund som mamge mænd er tiltrukket. Eller med andre ord fordi kvinder og mænd er lige begavede. Det eneste interessante spørgsmål er således, hvorfor så mange mennesker er tiltrukket. af bevægelsen.