Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Det var så femte sæson uden en kvindelig komponist

Verden brænder, men i landets symfoniske koncertsale fortsætter livet, som om intet var hændt. Er kvoter virkelig den eneste måde at komme de professionelle orkestres tunnelsyn til livs på, spørger Sune Anderberg i denne leder
Verden brænder, men i landets symfoniske koncertsale fortsætter livet, som om intet var hændt. Er kvoter virkelig den eneste måde at komme de professionelle orkestres tunnelsyn til livs på, spørger Sune Anderberg i denne leder

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steinar A. Klock

Forslag til titteloverskrift på ny leder: (Satirealarm!)
DET ER SVÆRT FÅ "KVINNER"" SOM VIL BLI "MENN" - MÅ DET KVOTERING TIL ELLER SKAL DET SATSES PÅ EVOLUTION! (Blott til ettertanke.)
Beste hilsen Steinar

Steinar A. Klock

Til Rikke Nielsen
Kvinner og Menn omgjort til Androgyne vesener som kan befrukte seg selv. Full likestilling da! ;-)

Thomas Østergaard

Ja, nu skal jeg ikke foregive at vide ret meget om klassiske symfonier, men det forekommer mig at problemet består i at det samlede udbud af værker, der er velegnet til en helaftensforstilling på samme måde som Beethoven og Mozart er præget af en meget lav ratio af kvindelige til mandlige komponister, i en grad så det rent faktisk kræver tunnelsyn at udvælge de kvindelige ved brug af ikke-sexistiske kriterier.

Steinar A. Klock
Det er vel en social konstruktion, at det kun er mænd, der kan komponere? Og derfor er vel kun svage mænd, der mener, at kvinder skal have mindre evner end dem, før de kan føle sig som mænd. Men det er formentlig deri, at den sociale konstruktion har sit udgangspunkt.

Nike Forsander Lorentsen

En lille smagsprøve på nogle af de mange.
Hildegard af Bingen 1098-1179
Hilde Sehested 1858-1936 DK
Lili Boulanger 1893-1918
Clara Schumann 1819-1896
Nancy Dalberg 1881-1949
Fanny Hensel 1805-1847
Else Marie Pade 1924-2016 DK
Nu levende
Sofija Gubajdulina
Kaja Saariaho
Laurie Anderson
Anne Linnet
Og mange, mange flere.

Kristian Jensen

Vi kan jo løse alle mistanker om kønsforfordelinger, raceuligheder og nepotismer, hvis vi bare trækker lod. Det er det mest retfærdige, så kan. det gå på tur, hvem der skal være komponist, hvem der skal sidde på bestyrelsesposter og i regering. Selvfølgelig vil der være nogle som er mindre dygtige andre andre, men det er der jo og så i det virkelig liv og hvis vi trækker lod, er der jo også mulighed for at blive positivt overraskede.