Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

TV 2: Hvis du har underskrevet Sofie Linde-brevet, er du inhabil

Hvis du er en af de 701 kvinder, som har skrevet under på brev om sexisme i mediebranchen, kan du ikke dække sagen på TV 2, siger nyhedschef Jacob Kwon. Værter skal deklarere det på skærmen
Hvis du er en af de 701 kvinder, som har skrevet under på brev om sexisme i mediebranchen, kan du ikke dække sagen på TV 2, siger nyhedschef Jacob Kwon. Værter skal deklarere det på skærmen

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Dan D. Jensen
Dan D. Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

De såkaldte journalistiske kriterier bliver mere og mere irrelevante - og ideen om habilitet slår om i sin egen modsætning.

Alvin Jensen, Carsten Munk, Maj-Britt Kent Hansen og Anina Weber anbefalede denne kommentar

Kwon lægger op til præcedens i mediebranchen: man kan ikke dække, hvad man selv mener, tror på, eller går ind for. Javel, javel!

Jeg kan næsten ikke vente. Det bliver sørme enormt spændende at iagttage begivenhedernes gang, når alle begynder at erklære hinanden for inhabile. Er man så mere habil når man er imod emnet, der skal dækkes? Nope. Hvad skal det så ende med?

Alvin Jensen, Steffen Gliese, Rikke Nielsen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

- J...,a men, omvendt Jacob Kwon, så kan cheferne heller ikke længere lede arbejdet på stationerne grundet samme form for inhabilitet.

Jacob Kwon er en idiot, der beskytter chefgruppen på TV2, og ikke mindst deres uredelige selvforvaltede rettigheder, som skal han vil have skal være gældende på TV"2

Alvin Jensen, Caspar Christiansen, Steffen Gliese, Ulla Søgaard, Rikke Nielsen, Jørn S. Pedersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Ditte Haue (nyhedsvært på TV2) tilføjede i 19-nyhederne efter indslaget om de 701 underskrivere, at hun havde underskrevet.

Alvin Jensen, Steffen Gliese og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar

Det handler ikke om hvad man mener eller går ind for, men om man agerer aktivt og partisk i den pågældende sag. Her er Kwons grænsemarkering mere end rimelig. Som det fremgår af artiklen, tolkes reglerne om inhabilitet faktisk meget mildere i denne sag, end hvad man normalt gør.

Jens Christensen, Jesper Frimann Ljungberg og Jens Poulsen anbefalede denne kommentar

Burde han ikke også gå ud os sige, at hvis man har krænket andre sexuelt, så skal man deklarere det?

Ole Meyer, Alvin Jensen, Caspar Christiansen, Nike Forsander Lorentsen, Steffen Gliese, Ulla Søgaard og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar

Så skal værter vel også deklarere deres politiske ståsted, seksuelle overbevisning, religiøse tilholdssted etc, for at det giver mening. Det her minder mere om et forsøg på at lukke munder på de kvinder, der endelig råber op.

Alvin Jensen, Annette Munch, Steffen Gliese, Ulla Søgaard, David Zennaro og Anina Weber anbefalede denne kommentar

Journalister der har arbejdet som rådgivere for politikere, er derefter pr. definition inhabile journalister

Pernille Rübner-Petersen

Journalister, der skriver under på erklæringer, der støtter en grøn klimapolitik må således ikke lave indslag om klimaet eller politiske tiltag, der har betydning for klimaet/CO2-udslip?

Niklas Henning Jensen

Det bliver et interessant mediebillede når ingen journalister må dække et emne de mener noget om.
Det må antages at Hr. Kwon mener at ingen ansatte på TV2 ejer faglig integritet.