Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Hvad er værst: overvågningskapitalisme eller monopolisme?

Big techs uhæmmede høst af dine og mine personlige data er ikke vores største problem. Det er big techs monopoler, der for alvor fratager os vores frihed og truer os på eksistensen. Sådan lyder det fra Cory Doctorow i hans nye minibog ’How to Destroy Surveillance Capitalism’. Jon Lund anmelder bogen
Big techs uhæmmede høst af dine og mine personlige data er ikke vores største problem. Det er big techs monopoler, der for alvor fratager os vores frihed og truer os på eksistensen. Sådan lyder det fra Cory Doctorow i hans nye minibog ’How to Destroy Surveillance Capitalism’. Jon Lund anmelder bogen

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Jens Wolff
  • Jon Haugen
Jens Wolff og Jon Haugen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Krister Meyersahm

Her i landet er boligen ukrænkelig; Grundlovens § 72 - ingen må derfor "dampe" andres breve op - ingen må lave "husundersøgelse" - "telegraf- og telefonkommunikation" må ikke aflyttes og registreres. Det er derfor også forbudt at "høste" oplysninger om borgernes gøren og laden. Det er en sag for anklagemyndigheden at stoppe ulovlighederne.

Ib Christensen

Det er jo ikke engang at "myndighederne" har sovet i timen. Men at vores politikere har sendt dem i seng under parolen "der skal spares, koste dig hvad det vil"