Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

I 38 mio. artikler om corona-misinformation er der ét navn som skiller sig ud

I bunkerne af misinformation om coronavirus, rapporteret af 38 mio. artikler i vestlige medier, er der ét navn som skiller sig markant ud som centrum for disse artikler: Donald Trump. Forskningen er lavet af Cornell Universitet og sætter den amerikanske præsident i toppen af fødekæden for farlige misinformationer
I bunkerne af misinformation om coronavirus, rapporteret af 38 mio. artikler i vestlige medier, er der ét navn som skiller sig markant ud som centrum for disse artikler: Donald Trump. Forskningen er lavet af Cornell Universitet og sætter den amerikanske præsident i toppen af fødekæden for farlige misinformationer

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

På den anden side er det ikke så svært at forstå, at hvis Trump havde lukket USA ned, lige som Mette Frederiksen gjorde herhjemme, ville det gå ud over hans egne forretninger, så som hoteller og golfbaner. Alligevel har Corona naturligt nok ramt ham hårdt med yderligere trecifrede million dollars i underskud.

Hertil skal tillægges de nye oplysninger om hans massive gældsposter, bl.a. til udenlandske skumle personer og banker, hvilke har gjort manden desperat efter nye løsninger på disse problemer. Kampagnepenge brugt til at dække Trump's underskud, har kastet Trump's tidligere kampagneleder ud i psykisk ustabilitet, hustruvold og selvmordstrusler.

Trump har pumpet de yderliggående højreorienterede op for at skabe kaos, sat nationen op imod hinanden på randen af borgerkrig. Han har skabt misinformation som en afledning af hvad der i virkeligheden er foregået i hans forretninger og med hans egne personlige problemer. Det hele har kun handlet om ham selv.

Alle disse omstændigheder, og specielt forbindelserne til de lyssky personer, har været medvirkende til, at Trump er en konstant sikkerhedstrussel for USA. Noam Chomsky har kaldt Trump for den farligste præsident nogensinde, hvilket nu giver mere mening efter de nye afsløringer.

Alle USA's præsidenter har været ansvarlige for massedrab gennem de krige de har været Kommander in Chief for, men Bush stod ud for de krige som skabte kaos i landene Afghanistan, Iraq, Libyen og Syrien. Ud af Iraq og Libyen fik IS medvind, hvorefter de involverede krigsførende lande igen måtte bekæmpe dem. I øjeblikket smadrer USA 38 lande ved økonomiske sanktioner, som skaber hungersnød og øger flygtningestrømmene i verden. Man kan roligt sige at USA er verdens farligste nation - i hænderne på hvilken som helst præsident.

Det store spørgsmål er; hvad skal al verdens journalister tage sig til, nu når Trump forsvinder. Hvad med de 50 Trillioner dollars som multimilliardærerne har trukket ud af samfundet og over til sig selv, for at skabe verdens mest ulige land, ifølge Rand Organisationen.

Ole Svendsen, Henrik Leffers, Trond Meiring, Kim Vildnis og Ole Kjeldgaard anbefalede denne kommentar

@Mikael Jensen
Skæbnens ironi ved Ayn Rand er, at hun hyldede liberalismens overlegenhed, hyldede det stærke individ og skosede, at samfundet tog sig af de svageste. I sit eget liv fik hun kræft og måtte dernæst bede om offentlig hjælp for at overleve. Hun endte med selv at blive et af de svage individer, som hun foragtede. Det kan man kalde Hybris og Nemesis!