Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Ansigtsgenkendelse – ikke længere kun et værktøj for magthaverne

Aktivister i forskellige dele af verden er begyndt at udvikle ansigtsgenkendelsessoftware til (blandt andet) at identificere politibetjente, som mistænkes for overgreb mod demonstranter. Det er på mange måder den omvendte verden, at kraftfulde overvågningsværktøjer på den måde rettes mod magthaverne, og det afstedkommer nye juridiske og etiske problemstillinger – ikke mindst i åbne, liberale samfund som Frankrig og USA
Aktivister i forskellige dele af verden er begyndt at udvikle ansigtsgenkendelsessoftware til (blandt andet) at identificere politibetjente, som mistænkes for overgreb mod demonstranter. Det er på mange måder den omvendte verden, at kraftfulde overvågningsværktøjer på den måde rettes mod magthaverne, og det afstedkommer nye juridiske og etiske problemstillinger – ikke mindst i åbne, liberale samfund som Frankrig og USA

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Eva Kjeldsen
  • Jane Jensen
  • ulrik mortensen
Eva Kjeldsen, Jane Jensen og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Damm Sørensen

Eller læse The official PGP user's guide / Philip Zimmermann fra 1995, hvor den amerikanske stats kamp mod privat kryptering beskrives.
Fra omtalen.
Summary
"The Official PGP User's Guide" is the user's manual for PGP (Pretty Good Privacy) public-key cryptography software, freely available over the Internet, that has become the de facto standard for the encryption of electronic mail and data. PGP and its author, Philip Zimmermann, are the focus of national and international debates concerning this new, powerful "envelope" that allows individuals the same privacy in communications as enjoyed by governments and large corporations. Because cryptographic software is considered munitions by the U.S. government, and is thus subject to the same export restrictions as tanks and submarines, the worldwide distribution of PGP over the Internet has raised a host of issues that are addressed in the "User's Guide.".