Redaktionen læser

Hvordan GameStop blev en meme-aktie

GameStop er en stor indkøbscenterkæde som sælger spil, og deres forretning og aktiekurs har været for nedadgående i lang tid. Men GameStop-aktien er nu blevet en kampplads mellem Wall Street-hedgefonde, som har ’shortet’ aktien i forventning om virksomhedens endeligt, og en hær af overvejende aktieamatører, som – muligvis bare for sjov – driver prisen på aktien op og op, og dermed forårsager enorme økonomiske tab til selvsamme Wall Street-spekulanter
Vice
Nyhedsbloggen
GameStop er en stor indkøbscenterkæde som sælger spil, og deres forretning og aktiekurs har været for nedadgående i lang tid. Men GameStop-aktien er nu blevet en kampplads mellem Wall Street-hedgefonde, som har ’shortet’ aktien i forventning om virksomhedens endeligt, og en hær af overvejende aktieamatører, som – muligvis bare for sjov – driver prisen på aktien op og op, og dermed forårsager enorme økonomiske tab til selvsamme Wall Street-spekulanter

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Lars Bo Jensen

På trods af at den store interesse der holder prisen oppe, vil den vel miste værdien, blot lidt senere end hedgefondene havde forudset, så de mange aktieamatører der driver prisen op, vil også miste penge.

@Lars Bo Jensen
yep men ikke før nogle af de store drenge har spytte godt i kassen..

De store drenge har fået øren i maskine,big time. fordi de har "short selling" gamestop aktie til lange over 100% (som ikke skulle være muligt)

Så der er tabt massiv penge fra de store, over til de små spiller. Og stormen har ikke lagt sig endnu.

short selling er
Når du tror, ​​at prisen på en bestemt aktie vil falde inden for en bestemt tid. Dybest set låner du aktier fra en enhed og sælger dem, når prisen går ned, køber du den samme mængde aktier, du lånte, men til en lavere pris. du returnerer aktierne til långiveren, og du beholder de resterende penge. Jeg låner 100 aktier til en pris af $ 10, jeg sælger dem alle for $ 1000, aktiekursen går ned til $ 8, jeg køber 100 aktier for $ 800, jeg returnerer aktierne til långiveren og beholder $ 200. Faren ved short selling er, at hvis aktien stiger, kan du ende med at miste en masse penge, hvis prisen i det foregående eksempel gik til $ 15, ville du have mistet $ 500 ved at købe aktierne tilbage for at returnere dem til långiveren.

Følge kamp, som ikke er "muligvis bare for sjov"
wallstreetbets på reddit

Klaus Lundahl Engelholt og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Tingene har taget en ny drejning... De har lukket for at almindelige kan køb, og de kun kan sælge i USA af gamestop aktier, og sådan som det ser ud til, så er hedgefonde i gang med at lave en bytte, bytte købmand mellem sig for at tvinge priserne ned (som ellers skulle være ulovligt af det, som jeg ved af)

Kan kun klart anbefale at kigge forbi wallstreetbets på reddit. de er opildne til kamp.
Der er gået helt braveheart i den

HVad er mest skræmmende ved hele denne sag, at almindelige mennesker bliver beskyldt for at være "terrorister", onde mennesker og folk, som vil smadre almindelige folks liv!... Sikke meget karaktermord der foregår på folk, som bare følger spillets regler og køber aktier i et frit market og IKKE har valgt at investere dårligt, som de hedgefonde har gjort.

Sure, redditforumet wallstreetbets er fuldstændigt overhyped like nu, men de er bare en hive af almindelige mennesker (som tydeligt kan ses, når man læser dem).

Faktisk langt hen ad vejen skulle dette blive mindst lige så glorified som occupy the wall street! for kontra dengang, nu gør det faktisk ondt på wallstreet.
Det gør ondt på folk, som SPILLER og VINDER på, at almindelige "blue collared", altså de almindelige arbejdere, skal tabe, fordi de blandt andet short seller firmaer, altså spiller på, at firmaet skal gå ned om og hjem og koste arbejdspladser!

Men i stedet... nu hvor vi rammer lige på sømmet, så piver og vrider de store drenge på wall street sig og med deres dejlige håndlangere ved deres side, så går medierne efter os.

Et problem der aldrig ville have eksisteret, hvis folk kunne acceptere det frie markets vilkår, at nogle vil vinde og nogle vil tabe, dertil at der sker dårlig investeringer.
*spiller på verdenens mindste violin*

Alvin Jensen, Bjørn Pedersen og Jens Jensen anbefalede denne kommentar

Beklager, fik trykket send alt for hurtigt.

Tingene har taget en ny drejning... De har lukket for i USA, at almindelige kan købe og dertil kun sælge gamestop aktierne og sådan, som det ser ud til, så er hedgefondene i gang med at lave en bytte, bytte købmand mellem sig for at tvinge priserne ned (som ellers skulle være ulovligt af det, som jeg ved af)

Kan kun klart anbefale at kigge forbi wallstreetbets på reddit. De er opildnet til kamp.
Der er gået helt Braveheart i den.

Bjørn Pedersen

GameStop er, især for amerikanske gamere for hvem kæden i flere år end herhjemme i Danmark, har været pc og konsolspillenes svar på gamle StereoStudio, eller lignende danske - nu nedlagte - musik og filmbutikker hvor ekspedienterne virkelig brændte for det de solgte og hvor man kunne have en længere samtale med dem om film, musik, og altså i GameSpots tilfælde, pc- og konsolspil.. Derfor er der også et nostalgi/kulturelt aspekt ved hvertfald nogle af investeringerne:

www.arstechnica.com/gaming/2019/08/why-some-of-us-will-miss-gamestop-whe...

Derudover har Liv Pedersen også ret, og redditgruppen har også villet demonstrere en pointe om "shorting". Og det er jo vitterligt grotesk at der i amerikanske mainstream-medier tales, med alvorlig mine og uden skyggen af selvransagelse, om hvorvidt "dette mon kan være ulovligt", og hvor "uansvarligt" det er? At give et firma man tror på, en chance til (og så i samme omgang give en finger til folk der tjener penge, på at firmaer går nedenom og hjem) er forhåbentlig ikke ulovligt i USA.... men i et eller andet omfang, vil jeg næsten ønske at Demokraterne/Republikanerne/Wall Street og New York Times presser på for at en offentlig anklar lægger sag an. Det skal nok få sat skub i den populære modstand mod den feudale neoliberalisme, selv i USA.

Hanne Utoft, Klaus Lundahl Engelholt og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Helt grundlæggende er det jo altid sjovt når den lille mand lykkes med at slå tilbage. Jvf
.
- Fuck you!
- No, fuck you!