Redaktionen læser

Trump-administrationen gav statslån til anti-vax organisationer

Fem prominente anvi-vaccine organisationer, alle kendte for at sprede misinformation om coronavirus, har modtaget mere end 850.000 dollars i føderale lån. Det rejser spørgsmål om hvorfor Trump-administrationen yder økonomisk støtte til organisationer som aktivt modarbejder regeringens dagsorden
Washington Post
Nyhedsbloggen
Fem prominente anvi-vaccine organisationer, alle kendte for at sprede misinformation om coronavirus, har modtaget mere end 850.000 dollars i føderale lån. Det rejser spørgsmål om hvorfor Trump-administrationen yder økonomisk støtte til organisationer som aktivt modarbejder regeringens dagsorden

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Søren Løvborg

Svaret er simpelt nok: Trump-administrationens dagsorden er underlægge sig de myndigheder, de kan korrumpere, og underminere og sabotere de myndigheder de ikke kan underlægge sig. (Det kan da ikke være en overraskelse?)

Det er jo ikke ligefrem ukendt at en regering modarbejder den stat, den er leder af. Mange politikere (inkl. Trump) går jo decideret på valg på at ville gøre dette.

Sat lidt på spidsen er der vel heller ikke nogen der reelt er i tvivl om hvorfor den daværende danske regering, ledet af en selverklæret "minimalstatsminister", i 2006 gennemførte en ødelæggende spareøvelse (herunder indgreb mod "overdreven regelefterlevelse") i det danske skattevæsen, hvis efterdønninger vi stadig kæmper med den dag i dag?

Henrik Clausen, lars pedersen, Liselotte Paulsen, Henrik Cornelius Hansen, Lars Løfgren, Hanne Utoft og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Jesper Pedersen

Det kan jo også bare være inkompetence.

Frederiksen-administrationen har jo også støttet en dansk anti-vax film. Og det var ikke et lån men et rigtigt tilskud.

Søren Løvborg

Det er sandt. Det siges som bekendt at man aldrig skal tilskrive noget ondskab, hvis det kan forklares ved inkompetence, og i tilfældet Trump er svaret 9 ud af 10 gange "begge dele".

Omvendt har Trump jo også gennem sine egne udtalelser helt ublu forsøgt at sprede misinformation om COVID, så hvis denne økonomiske støtte skyldes inkompetence, er det en særdeles vedholdende og konsistent inkompetence.

At den danske stat (godt nok over 8 år og under skiftende regeringer) har givet 1,6 millioner kr. til VaccinationsForum er ganske rigtigt bizart, men i det mindste har hverken Frederiksen, Rasmussen eller Thorning opfordret til vaccineskepsis. Her er der derfor reelt grund til at undre sig.

Jeg er enig i, at det ikke er godt at støtte den form for misinformation, der er tale om her.

Men jeg er uenig i at den givne sag "rejser spørgsmål om, hvorfor [en statsadministration] yder økonomisk støtte til organisationer som aktivt modarbejder regeringens dagsorden". Der er specifikke dagsordener, der ikke skal støttes, men det er generelt set enhver demokratisk regerings pligt også at give støtte og muligheder til dagsordner, der taler imod sin egen. Om en dagsorden skal støttes eller ej skal afgøres udfra demokratiske kriterier ift. oplysning, ligestilling, transparens etc.

Niels Rasmussen, Helle Markmann, Hanne Utoft og Jesper Pedersen anbefalede denne kommentar
Allan S. K. Frederiksen

@Søren Løvborg

Jeg tror du får ganske svært ved at finde misinformation om covid-19(84) spredt af Trump. Trumps pressemøder øgede hans generelle popularitet så derfor stoppede MSM (minus Fox) med at live-streame dem. I stedet citerede de ham udenfor kontekst og endog sammenflikket, så han fremstod som spredende misinformation.

Samtlige gange hvor jeg har gået til kilden for at verificere om han virkelig havde udtalt sig så tåbeligt som medierne skrev, viste det sig at være et falsum eller han havde joket om noget (og folk til stede grinede af det).
Bemærk at du ikke kan bruge diverse "faktacheckere" fordi de alle er domineret af anti-Trumpere og ingen af dem agerer neutralt.

Søren Løvborg

Allan: At kritisere faktacheckere som anti-Trumpere er som at kritisere vaccineforskere for at være anti-COVID. Men jeg vil ikke spilde din og min tid med kildehenvisninger som du uden tvivl alligevel vel afvise som pure propaganda fra Sandhedsministeriet. Du får lov til at leve i din boble, og jeg i min.