Redaktionen læser

Trusler der virker

Flere republikanske medlemmer af den lovgivende forsamling har angiveligt modtaget dødstrusler fra de mest ekstreme Trump-støtter op til rigsretafstemningen. Intimideringstaktikken fra den yderste højrefløj i USA begyndte før begivenhederne den 6. januar
Vox.com
Nyhedsbloggen
Flere republikanske medlemmer af den lovgivende forsamling har angiveligt modtaget dødstrusler fra de mest ekstreme Trump-støtter op til rigsretafstemningen. Intimideringstaktikken fra den yderste højrefløj i USA begyndte før begivenhederne den 6. januar

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Jeppe Lindholm

Det må efterhånden stå klart for en hver, at USA ikke indeholder nøglen til fremtiden. Den skal findes i Europa og syd øst Asien.

jan henrik wegener

"Verden" er chokeret over USA.
Men mon ikke det der chokerer mest mange stæder, især blandt diverse statsoverhoveder, er at der overhovedet har været tale om en fredelig magtoverdragelse.
Som om det ikke er enhver præsidents soleklare ret at sidde på livstid og bestemme hvem der skal følge efter på livstid. At de virkelig ikke kan finde ud af at "ordne" en smule opposition.

Dan D. Jensen

De kender åbenbart kun et eneste sprog - på tide at tale til dem !

Det der skete i Amerika er kun begyndelsen på den politiske nedtur som blot har taget sig et hvil.

Blandt støtterne til Trump finder vi flertalelederen Mitch McConnell, ganske vist ikke så direkte, men mere ved sin passivitet, som medvirkede til legitimeringen af Trumps forsatte ekstremistiske lederskab i rollen som amerikanske præsident og et værdisæt som skulle være normalen.

Mange grupperinger fra midtvesten og syden samt andre grupperinger ilede til Washington på bud fra Trump, og her lagde han så den lille sten af oprør som fik disse grupper til at opfatte deres ret til et kup mod statens demokratiske institutioner, - sådan som vi har set det.

Forfærdelsen og fordømmelsen fra ledere verden over kom omgående, efter chokket havde lagt sig, men det flytter ikke tanken om hvordan det overhovedet kunne ske, og om muligheden for det vil ske igen - ligger i luften.

Måske skal Europæiskeledere ikke glæde sig for meget over den slags ikke sker her, for det er nok kun en stakket tidsfrist som afholder det fra at ske her også.

Bare hvordan vort eget folketing af indkapslet imod angreb fra køretøjer, og som er sket igennem årene fordi man frygter et angreb på vor demokratiske institution, enten udefra eller indefra.

Som man nok bemærkede fra det der skete i Amerika, så er splittelsen en polarisering og også en marginalisering i Amerika, som ikke lever op til "den amerikanske drøm", der er blevet væk i en ekstrem sygelig aktiekultur. løn- og pensionskultur på direktionsgangene, arbejdspladser udflyttet til Asien, og et manglende socialtnetværk i statsligt regi.

Dertil kommer en mediekultur hvor enhver med et budskab kan oprette en radio elle TV station, og hvor især pengene spiller en stor rolle for udbredelsen på landsplan, og hvor mediebilledet styret af folk med penge, og ikke ønsker andet en staten hen hvor peberet gror.

De seneste år er der yderligere tilkommet medier - uden ansvar, og her tænker jeg især på de såkaldte sociale medier som FaceBook, Twitter m.fl., og hvor individer kan gemme sig bag falske navne, men alligevel sprede deres antidemokratiske budskaber, som ofte ikke er basret på megen sandhed, men sygelige fantasier, eller disse blot for sjov, og hvor modtagerne ikke ejer evnerne til at gennemskue bedraget.

Disse medier i forhold til vores hverdag eksisterer side om side med vore egne medier - men sandelig også i konkurrence med vore medier, - og den eneste forskel disse sociale medier ikke har noget redaktionelt ansvar for indholdet, fordi de kalder sig en "platform" - åh ja, der kommer meget i disse medier i "plat form", som ikke er eller bliver gjort noget ansvar gældende overfor.

Hvis politikerne ikke tager sig sammen og stiller disse medier til ansvar for det de udgiver ligesom alle vore andre medier trykte som elektroniske skal have ansvarlige redaktører, så vil spredningen via disse sociale medier af falske historier og usandheder en del af den undergang som vort demokratiske samfund vil stå overfor.

Det er ikke nok politikerne drager disse såkaldte sociale medier til ansvar på linje med andre kendte medier - trykte som elektroniske, - for politikerne skal sandelig også tage vore egne i skole for deres rolle i den fremtidige udvikling.

Mange af vore medier - hvis ikke alle, får een 2cookieeller anden form for statstilskud eller fritagelse for afgifter til driften, men alligevel sprang de på "Cookie bølgen" for de store socialemedier fra Amerika, - for den sølle økonomiske gevinst, som alligevel intet fyldte i regnskabet, som kunne gøre den selvstændige og ikke behøve statstilskud / fritagelse for afgifter, så de var helt private medier.

Deres økonomiske andel(indkomst) i at sprede "cookies" via deres hjemmesider for disse globale spillere, var så ringe, at det var nødvendit at springe på massevognen, - det var ikke nok med 30 - 40 stykker, - næh, 3 - 500 gik man med til at sprede for at få blot lidt økonomi ud af det.

Kampen om "troen" i medierne har vore medier i realiteten opgivet totalt, og overladt banen til de store globale spillere som FaceBook og Twitter, for når de udelukker danskerne fra deres medier mere og mere - selv om danskerne betaler via statstilskud /fritagelse for afgifter, som indsnævrer man også sine egne muligheder for at være med til at præge debatten med faktuel viden, i forhold til de sociale mediers manglende redaktionelle ansvar overfor den flod af falske nyheder uden realiteter bag.

Fremtiden i dette perspektiv er selvfølgelig noget der ligner det vi netop har set i Trumps perspektiv, hvor massernes "tro" bliver deres virkelighed - uanset om den er falsk, løgnagtige bedragerisk og med et bagved liggende motiv om forførelse hen imod anarkistiske tilstande.

Jo mere plads medierne i Danmark giver de sociale medier i meningsdannelsen, uden selv at være til stede i det åbne rum des mere vil de tabe i troværdighed - for de er ikke synlige i debatten, og det kan selv ikke en Klement aller andre ændre på.

Politikerne og mediefolket må tage skeen i den anden hånd og sikre sig befolkningen bevågenhed i daglidagen, ellers taber de kampen mod de falske nyheder via de sociale medier.