Redaktionen læser

Hipsterkulturen er død. Wokeness-kulturen leve

»Greta-generationen har gjort det af med alt, som var helligt for hipsteren, frem for alt hans hang til leg og ironi.«
Vagant
Nyhedsbloggen
»Greta-generationen har gjort det af med alt, som var helligt for hipsteren, frem for alt hans hang til leg og ironi.«

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Steffen Gliese

Ja, reelt er der jo en alliance mellem boomere og woke, hvilket adskillige valg i de seneste 5 år har demonstreret. Hipsteren er jo bare yuppien om igen, bare uden den medfølgende udligning af velstand, hvor de unge rige i gamle dage betalte regningerne for den lidt større lighed.

Steffen Gliese

Og åh, hvor er det fedt at se, at nordmænd oversætter queer til 'skeiv' - 'skæv'. Desværre er skæv jo allerede optaget på dansk, jævnfør den gamle sang, så mon ikke vi bare skal gå efter det direkte og sige 'sær'.

Søren Kristensen

Jeg blev kaldt hiphopper forleden, fordi jeg havde min hue på indendøre. Men det er helt forkert, for jeg hader hiphop. Hvis det endelig skal være, vil jeg meget hellere være hipster og derfor er jeg også lidt trist over at være kommet for sent. Til gengæld har jeg været hippie i sin tid og det fik jeg meget ud af, selv om jeg er sikkert ville have fået mere ud af at dyrke disco - i hvert fald på dansegulvet, for lige på det punkt er jeg helt sikker på jeg gik glip af noget. Den måde vi hippier dansede på var jo ret beset lettere retarderet. Det gode var dog at rammerne var brede og derfor var det ikke specielt svært at være med. Når det gælder os hipstere ved jeg bare at vi går med hue, men hvordan vi danser aner jeg faktisk ikke. Er det i det hele taget cool at danse, hvis man er hipster?

Peter Mikkelsen, Morten Balling, Mads Dannesbo, Maj-Britt Kent Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Thomas Østergaard

Søren Kristensen: Jeg tror nok at det er meningen du skal finde den mest outrerede, autentiske danseform du kan, eksempelvis moldovisk folkedans, og helst lidt før de andre hipstere gør det samme.

Det bliver selvfølgelig lidt nemmere nu hvor kulturen er død, så konkurrencen bliver mindre (hvad der blot gør det endnu mere hipster at være hipster)

Alternativt kunne du nok slippe afsted med at lave hvad man må formode må anses som særdeles autentisk hippiedans. Men jeg må tilstå at jeg ikke ved nok om hipsteri til at vide om det bliver anset for en slags snyd.