Redaktionen læser

Historien om Facebooks brug af kunstig intelligens er historien om at tjene penge på misinformation

 
MIT Technology Review
Nyhedsbloggen
Facebook bruger kunstig intelligens til at skabe ’engagement’ – fordi det er her, der skabes vækst for virksomheden. Problemet er at misinformation, konspirationer og splid er den mest effektive drivkraft for brugernes engagement, og Facebook egne forsøg på at imødegå dette støder på én grundlæggende udfordring: Mark Zuckerberg foretrækker vækst

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Det tager en halv martsnat at læse hele artiklen, der desuden kræver en mastergrad i US-tech engelsk. Når det så er sagt er meningen som sådan feset ind, men mon den alm. facebookbruger der sidder med kaffehyggen i sin daglige chat med veninderne læser denne artikel?
Hun ved jo ikke, at det er hendes brug af fjæsen der opildner massemorderne i Myanmar og alverdens andre modbydeligheder.
Så længe brugerne er uvidende om dette, er deres daglige likes af rosenrøde babykinder og spinnende katte med til at få despoter til magten og regnskovene til at nedbrænde.

FaceBook går alene ud på at tjene styrtende med penge og være udenfor ethvert ansvar for hvad der bringes i mediet, og af hvem.