Redaktionen læser

Apples nye version af iOS kommer med ny privatlivsbeskyttelse

 
Vox Recode
Nyhedsbloggen
iOS 14.5 har været ventet længe og den markerer på flere måder et vendepunkt, takket være systemets udvidede privatlivsbeskyttelse, der gør det muligt for brugeren at begrænse bl.a. Facebook og Googles tracking af brugerens adfærd. Udrulningen af det nye styresystem starter i denne uge

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Chris Ru Brix

Det er lidt af et markedsføringsstunt fra Apples side, da det i årevis har været muligt at slå personlige reklamer fra på smartphones og er standard indstillinger i en browser som Firefox. Det nye er at Apple skaber opmærksomhed omkring det, for den ikke så opmærksomme bruger.

Chris Ru Brix

Efter at have været på den forkerte side i debatten i femten år, hvor de aktivt har deltaget i våbenkapløbet i overvågningskapitalism og et mislykket kupforsøg i USA (af en tredjepart), er det da fortrøstningsfuldt at se Apple udvikle en flig af samvittighed, ved i det mindste at begynde at gøre deres brugere opmærksomme på at der kan være et problem.

Jens Christoffersen

Jeg tror de fleste er enige om at dette er noget andet og langt mere end et markedsføringsstunt og at det potentielt har store implikationer for virksomheder som Google og Facebooks forretningsmodeller.

Det er ikke kun et spørgsmål om tracking i en browser på tværs af sider man besøger på nettet, men om tracking på tværs af apps og inkluderende informationer om *meget* mere end browserhistorik.

Chris Ru Brix

Ja, gu har det da en effekt at brugeren ikke selv skal ind at slå det fra (tracking på tværs af apps,) men aktivt skal slå det til på app basis. Det tvinger brugeren til at tage stilling, i stedet for at være uvidende eller ligeglad. Men derudover er der ikke tale om noget nyt, da man allerede har kunnet forhindre trackingen.

Mon ikke det kun er et Apple stunt, der ikke sikrer mod Apple selv bruger cookies som måske til lejligheden har fået et andet navn når de er fra Apple.

Selve grundkulturen i det Amerikanske samfund med "gratis" er allerede fastlagt - der er intet gratis i den amerikanske kapitalisme - der skal betales med et eller andet ved brugen af virksomhedernes "gratis tjenester", og hidtil har der være dine date om dine vaner, der kunne sælges for mia. og atter mia. - bag dig ryg ganske vist, og det er da også de svar der til enhver tid kommer fra kapitalisterne, - "der er ikke noget der er gratis" - selv om de lystigt reklamerer med at brugen af deres produkt er gratis.

Jørgen Wentzlau

Det er naivt at tro man kan slå noget fra. Man kan slå fra at man selv kan se det, men det bliver registreret alligevel. Ja du har en konto alligevel, selv om du ikke har oprettet en!

Henrik Leffers

Apple Mac styresytem har i dag en funktion, der for alle websider undersøger hvormange og hvilke sporingsmekanismer der forsøger at hente oplysniger om dig. Jeg er igen og igen overrasket over, hvormange sporingsmekanismer der forsøger at hente oplysninger om mig! På denne side forsøgte 12 forskellige sporingsprogrammer at hente oplysninger... Hvorfor gør Information det?

Henrik Leffers