Redaktionen læser

Nyt manifest skal få danske muslimer til at diskutere ’betændte’ tabuer: »Strudsestrategien går ikke længere«

 
Berlingske
Nyhedsbloggen
Alt for længe har danske muslimer dukket nakken, når talen falder på homoseksualitet, kvinders ret til skilsmisse og frafaldne trosfæller. Med et nyt manifest vil Naveed Baig og Kasper Mathiesen pirke til en minoritet, der i deres øjne har forsømt at deltage i det danske demokrati

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Svend Jespersen

Jeg undrer mig. Jeg undrer mig over, at denne artikel endnu ikke er blevet oversvømmet med indlæg fra Informations læsere.

Der kan være mange grunde. Det kan være, at læserne/abonnenterne mener, initiativet fra Naveed Baig og Kasper Mathiesen er unødvendigt, ubrugeligt eller bare alt for pinligt at skulle tage stilling til ud fra et sekulært og liberalt samfunds- og menneskesyn. Det kan skyldes, at Informations læsere ikke føler sig tilstrækkeligt påklædt til at kommentere manifeste, men Naveed Baig og Kasper Mathiesen opfordrer til debat, og det har vel alle dage været et af Informations adelsmærker.

De fraværende kommentarer kan skyldes, at læserne ikke har adgang til Berlingskes artikler. Hvis det er tilfældet, så er her et link til manifestet fra de to:

https://www.danskmuslimskmanifest.dk/manifest

Egon Stich, ingemaje lange, Britta Hansen og Peter Mikkelsen anbefalede denne kommentar

Jeg tror mange er røvtrætte af ny og nye debatter om manglende integration hos en del muslimer i Danmark, og mange borgere føler sig svigtet af politikerne i de områder hvor man politisk flyttede musliner ind.

Politikerne har pukket og pukket på beboerne i de almennyttige boliger år efter år. og givet dem skylden for den manglende integration, men politikerne i hobetal selv har dyrket den "lille blonde racisme" ved ikke at bosætte sig i de kvarterer hvor de havde sendt de muslimske invandrere hen og bo.

Politikerne fra midten og mod venstrefløjen flyttede selv ud i de hvide ligusterkvarterer - så som Frederiksberg, Østerbro og andre steder, hvor de kunne erhverve en stor herskabslejlighed ligesom Birthe Weiss med fin udsigt over Hovedbanen, hun var for øvrigt den der offentligt belærte danskerne om hvordan de skulle hjælpe de fremmede med arbejde, - men havde ikke selv antaget 'en eneste i sit ministerium.

"Først pisser man på beboerne i de kvarterer hvor man politisk flyttede de fremmede ud, og bagefter siger man de lugter"!

Danskerne orker og gider ikke disse "IKKE INTEGRERBARE -VILLIGE" der med social kontrol sikrer sig deres livskultur med Islams overlevelse i århundrede, og mange hilser uden tvivl de nye love velkommen - ikke dansk, ikke integrerbar, - rejst tilbage hvor I kom fra, og dyrk jeres tro i fred og harmoni, uden at forstyrre os, og dem der falder til i Danmark og vil Danmark.

Det rammer sikkert også nogle uskyldige, men de er ofre for fædrenes forstokkethed og manglende tilpasning til andre og nye kulturer og livsformer, og hvor det eneste der bekom dem vel, var de sociale ydelser.

Det er en virkelighedsfjern religiøs livskultur hvor den sociale kontrol også rækker ud over børnene, og til de parallelsamfund der i mellemtiden er opstået, og søges fasthold via "ekskommunikation" i parallelsamfundene overfor de frafaldne.

Vi er dødtrætte af blive omtalt udskreget som racister, de er danskerne nemlig ikke, og har aldrig været det overfor fremmede, der kom med åbent sind og erkendte de var flyttet til et andet land, hvor de indstillede sig på livet levedes på en anden måde, og havde værdier som de kunne bruge fælles med deres egne hjemmefra.

Det har mange fra overalt i verden gjort i mange år - undtaget en bestemt religiøs gruppe, hovedsageligt fra Mellemøsten, men også mange der kom fra "den mørke dal bag fjerde bjergkæde" som ikke var i risikogruppen for at blive platfodet af at slæbe rundt på en stor tung studiegæld.

Så kommer du med åbent sind i Danmark, så er du yderst velkommen, hvorimod hvis du absolut fornægter alt hvad der er dansk og ingen som helst intention har om at ændre livsstil -kultur, så er Danmark ikke det sted du skal søge hen.

Danskerne vil ikke omvendes til islamismens indelukkede, indsnævrede og indsnævrende livskultur, Vi er gået fra et troende samfund til et demokratisk samfund for alle og hvor alle frit kan leve.

Georg Christiansen, Jørgen Munksgaard og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Jeg synes det er fint hvis muslimer indbyrdes begynder at debattere hvordan man skal leve og fungere i et demokratisk samfund med de værdier der følger med..
Den store del der vil Danmark og demokratiet skal være velkomne til at debattere med de "integrations-uvillige" om at deres religion ikke har betydning for andre end dem selv.
At religionsfrihed er en individuel menneskerettighed der ikke berører andre, med mindre de viser interesse herfor.
Og at religion derfor naturligvis står under enhver given lovgivning.
Så hvis muslimer siger til andre muslimer; Dyrk jeres tro, spis hvad I vil, drik hvad i vil, men forvent ikke at andre vil belemres med konsekvenserne af jeres valg og gør derudover den indsats i kan, i forhold til jeres nye hjemland.

Sker dette, så vil både Nye borgerlige og DF forsvinde ud i glemslens mørke.

Carsten,
jeg vil tro, at mindst 95 % af alle muslimer i Danmark deler din opfattelse (100 % af dem, jeg selv kender), men de sidst mindre end eller lig med 5 % er dem, der holder gryden i kog hos DF, NB og nu også S.

Carsten Hansen

Erik Karlsen

Vi kan gætte om meget.

I Tyskland lavede man for år tilbage en stor undersøgelse hvor man kom frem til at et sted mellem 10 og 15 % er/var "integrationsunwillige" , som det hedder dernede.

Mit gæt er at det nok ligger på nogenlunde samme niveau herhjemme.

Carsten Hansen

Og så er der jo lige den her.

https://www.berlingske.dk/samfund/danske-muslimer-koranen-skal-definere-...

Som jeg dog mener vi skal tage med et gran salt.
Ikke fordi den er fra 2015, men fordi et ønske om koranen som grundlag for dansk lov ikke nødvendigvis betyder at man ikke vil integrere sig under nuværende vilkår.

Svend Jespersen

Kommentarerne her bekræfter min skepsis. Findes der slet ingen muslimer blandt Informations læsere? Eller skal debatten blot foregå mellem os ”gammeldanskere”?

For en del år siden var der en reel debat med muslimske deltagere på Kristeligt Dagblads sider. Den lukkede af flere grunde, bl.a fordi de muslimske debattører beskyldte kritiske spørgere for at være islamofober og for totalt at have misforstået alt om islam. Den nu omvendte Ahmed Akkari nægtede f.eks. at fortsætte med at deltage.

Der fandtes også indtil ca. 2008 et muslimske debatforum, islamic.dk, hvor debatten et stykke tid gik livligt. Det blev lukket, og kommentarerne antydede, at debatten var blevet for livlig. Forummet forbød f.eks. debatter om sunni- vs. shiasynspunkter med denne begrundelse:

”Sunni/shi'a-diskussioner tillades derfor ikke da dette ikke fører noget positivt med sig”

… og for lige at fortælle muslimerne, at selv de slet ikke har tilstrækkelig forstand på islam til at kunne have en selvstændig mening:

”Indsættelse af ahadith som argumenter for en given holdning tolereres ikke. Ingen af vores brugere er i stand til selv at fortolke ahadith på korrekt vis og derfor vil den slags ikke blive tolereret.”

Måske det var på tide i denne forbindelse at hive Hal Kochs "Ordet eller Sværdet" fra 1945 og ”Hvad er demokrati?” fra 1960 frem igen? Eller hvad med Bodil Kochs indsats for oplysning og uddannelse af danske kvinder for at hjælpe dem ud af husmoderrollen?

Svend Jespersen

Rettelse til indlæg 22. april, 2021 - 20:47.

Årstallet 1960 skal selvfølgelig være 1940.

Svend Jespersen

Rettelse til indlæg 22. april, 2021 - 20:47.

Årstallet 1960 skal selvfølgelig være 1940.

Carsten Hansen

Svend Jespersen

Er overraskelsen ikke nærmere at der ikke er en sværm af "gammeldanskere" på banen og fordømme de 2 initiativtagere?.
Oftest sker det, når muslimer går i rette med andre muslimer, at disse bliver høvlet ned her på trådene, af ovennævnte .

PS: Der er ikke mange med indvandrerbaggrund her på trådene; Desværre.

Svend Jespersen

Carsten Hansen.

"Er overraskelsen ikke nærmere..." Jo, måske?. Eller måske skyldes det snarere, at ingen rigtigt kan finde på et fornuftigt forsvar for, at de problemer, de to fremfører, skal forsvares med korancitater. Jeg mener, hvilken liberal og progressiv dansker kan finde på at anvende citater fra Det Gamle Testamente for at vise vejen frem mod fred på jorden for alle mennesker anno 2021?

Eller måske skyldes det, at læserne har erfaret, at den ene af initiativtagerne bag manifestet i 2011 skrev disse ord om Osama bin Laden: ”De globale medier og Vestens militære propagandamaskiner har kun et par billeder af manden. På dem alle stråler han af ro, visdom og varme. Han ligner mere end noget andet en arketypisk Jesus-figur, en Buddha, en legende”.

https://politiken.dk/indland/art5030810/Islamforsker-hylder-Osama-bin-La...

Carsten Hansen

Svend Jespersen

Som ateist falder det mig ganske naturligt at tage afstand fra religiøst bagstræberi, uanset hvilke religiøse fantaster der fremfører dem.
Der er dog mange, på den yderste venstrefløj, der er klar til at forsvare et hvilken som helst religiøst idioti, så længe det bunder i Islam.

Som folkesocialist har jeg aldrig forstået denne logik da fascistoid religionsdyrkelse er det diametrale modsatte at socialisme.

At de ikke blander sig i denne debat er nok nærmere at de ikke har observeret at den er her.

Carsten Hansen

Svend Jespersen

Jeg har læst lidt i manifestet og kan ganske enkelt ikke se fornuften i ret meget af det jeg har set. Så du har ret i at relevansen af gammeltestamentlige argumenter kan ligge på et meget lille sted.
Men at muslimer arbejder på at andre muslimer tager de demokratiske værdier til sig, er OK for mig.
"Målet helliger midlet" som det siges.

Frederikke Nielsen

Svend Jespersen, det er næppe et tegn på integrationsuvillighed, hvis vores muslimske medborgere vælger ikke at kaste sig over kommentar-felterne på (måske på den store klinge lidt ligegyldige) Information. No offence til Information. Så mon ikke vi bare skal lade dem komme forbi og udtrykke sig, hvis de tilfældigvis skulle få lyst ;-)