Redaktionen læser

Sådan gik det til, da Danmark købte kampfly

 
Altinget
Nyhedsbloggen
Danmark har onsdag formelt modtaget det første F-35 kampfly. Det er den foreløbige kulmination på en 24 år lang rejse, der startede med en genstridig radikal politiker og medførte masser af politisk dramatik undervejs

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Nike Forsander Lorentsen

Jojomen, penge findes det alltid til at slå andre mennesker ihjel. Med stor glæde vises denne mord maskine frem på DR, TV2 og i andre medier, og glæde var ikke mindre over at Dansk vapenfabrik var med til at konstruere denne maskine. Disse mennesker som er med til dette, er vel en slags krigsforbrydere.

Hanne Utoft, Alvin Jensen, uffe hellum, Klaus Schwab, Steen K Petersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

spildte danske kr.:

https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2021/02/23/the-us-air-force-just-a...

men vi fik da en stjerne i den amerikanske karakterbog

Ib Christensen, Jan August, Hanne Utoft, Alvin Jensen og Morten Larsen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Bange for at det bliver en ny IC "35" historie.
Eneste firma der er certificeret til vedligehold, er samme virksomhed der leverede IC4 tog.

Alvin Jensen, uffe hellum, Per Torbensen og Morten Larsen anbefalede denne kommentar

Hvis usa vil have et LET jærefly skal de bare se på svenske Grippen. Den er let nok til at lande næsten overalt.

F-35 er en investerings- og IT-skandale, hvis platformsbygning Danmark var medfinansierende på længe før købet af flyet (som blev afgjort ved en horribel skueproces). Det var allerede i de tidlige år åbenlyst at projektet var vanvittigt og beregnet på at tjene milliarder på et forkvaklet, militært perspektiv - men ingen protester blev hørt, og de magtfuldkomne, USA-medløbende danske politikere har således bragt os en veritabel skandale på halsen. Det amerikanske luftvåben vil ikke selv have flere af dem; de er upålidelige og alt for dyre. Læs hér:
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2021/02/23/the-us-air-force-just-a...

Alvin Jensen, Ib Christensen, Flemming Berger og Jan August anbefalede denne kommentar

Hov, havde ikke læst Søren Bros kommentar.

Jeg tror det var i Deadline forleden at en amerikansk ekspert sagde klart, at F-35 ikke kunne forsvare Danmark. Han/en sagde også at man ikke kan slå tre flyvemaskine-formål sammen til en uden at F-35 ikke er velegnet til noget af det.
Jeg husker dengang den famøse beslutning endnu ikke var truffet officielt at nogle fremhævede, at det var uegnet til at patruljere ved Aktis. Nok blandt de allermest vigtige evner.
Og jeg husker der var fiflet med tallene, så F-35 fremstod mere økonomisk, end det var.
Desuden er teknologien uddateret allerede.

Dette køb af en muligvis virksom jager mm er en kæmpeskandale, der viser hvor meget Danmark er sovset ind i USA's interesser. Inkl politikerne.

Jeg har længe vidst (?), at denne handel vil koste hoveder, når skeletterne vælter ud af skabet. Vi ved jo nu, hvor meget råddenskab, der er (var) i Forsvaret.