Redaktionen læser

Super League – 12 klubber går efter de store penge

 
The Guardian
Nyhedsbloggen
Søndag annoncerede 6 engelske storklubber, samt 3 italienske og 3 spanske, at de agter at starte en ny europæisk fodboldliga for tophold. Begrundelsen handler om at sikre stabilitet omkring sport og klubber i en usikker coronatid, men det handler nok så meget om at konsolidere magt og pengestrømme på færre hænder. Fodboldfans verden over river sig i håret, FIFA og politikere ligeså

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Søren Kristensen

Den her er vist lukket.

Steen Sommer

@Søren Kristensen

Nej da, overhovedet ikke.

Blot et stensikkert udtryk for hvor svært, ja nærmest en umulig øvelse det er, for "almindelige meningsdannere" at stå op i mod en sportsgren, hvori forfængelighed, prestige, status, magt, boldartisteri og ikke mindst glæden i boldspillets samlede sociale kapital.
Til trods for at denne åbenlyse korruption, forargelig skattesnyd og herrer folks mentalitet i blandt de magtfulde beslutningstager. Egentligt. Være den benzin på bålet, der burde kunne aflive denne sports grens, dekadence.

Ja, at milliardærene virkelig har sat sig på fodbolden er et stort problem for mange af os. Men at Bill Gates' mening er vigtig vedr. distribution af vacciner rundt omkring i verden er en skandale. Via hans fonde og WHO' s ACT-Accelerator har han netop bestemt at fattige lande ikke skal have mulighed for at skippe de intellektuelle ejendomsrettigheder, og dermed kunne fremstilles deres egen vaccine.