Redaktionen læser

Palæstinensisk flygtning og menneskeretsekspert: Ja, Israel går alt for hårdt til værks i Gaza. Men husk nu på at det var Hamas der startede krigen

 
Politiken
Nyhedsbloggen
Israels angreb er uproportionale, og de civile er traumatiserede ofre. Men det var Hamas-bevægelsen, der startede krigen, som den bruger til at fremme sin islamistiske sag. Den kæmper reelt ikke for palæstinenserne, men for islam og Iran

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Espen Bøgh

HOV HOV kære ven, nu går det lige hurtigt nok.

Den udløsende faktor var den etniske udrensning af arabiske(tidl.Palæstinensere) mangeårige beboere i Israel.

Alvin Jensen, Anne-Marie Paul, Søren Bro, Per Engel Zepernick, Jørgen Tryggestad, Nike Forsander Lorentsen, Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, Erik Karlsen, Dorte Sørensen og Krister Meyersahm anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Man er bare så mangeårigt træt af at høre om hvordan de religiøse tosser dernede under palmerne ikke kan finde ud af det. Krig er åbenbart blevet en del af deres DNA, men Hamas skulle hellere gå i hamam og lade Israel åbne en isbod i Gaza. Stranden fejler jo ikke noget - så hvorfor ikke bare nyde den? God sommer til idioterne på begge sider.

Nils Bøjden

HOV HOV. Det er der vist flere parter i.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kronik/kender-du-historien-om-de-arabi...

Forskellen er at de udrensede jøder er blever budt velkomne i Israel, hvorimod palæstinenserne er blever interneret eller udvist fra de lande de er kommet til. F.eks Jordan hvor de forsøgte statskup

Dorte Sørensen

Ja der er flere parter.
De mange jøder der flyttede og vel endnu flytter til Israel - der er da også mange danske jøder der er flyttet til Israel . er vel fordi de gerne vil bo i en jødisk stat.

Men måske blev jøderne i de nævnte områder ugleset pga at Israel havde smidt så mange palæstinensere ud under 1948- krigen og besat deres land og ejendomme.

Alvin Jensen, Anne-Marie Paul og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Espen Bøgh

Dorte Sørensen, 24. maj, 2021 - 20:55

De såkaldte "hjem vendende jøder" efter 2. VK , men også med baggrund i såvel Picot-Sykes(Frankrig og England 1916) aftalerne og sidenhen Balfour erklæringen i 1917, der "gav jøderne ret til bosætning i det daværende Palæstina, med respekt for de allerede bosatte i Palæstina", men i stedet efter 2. VK. blev til en guerilla-krig imod de arabiske beboere i Palæstina, og hvor den engelske general Orde Wingate stod for træningen og udviklingen af de jødiske kampgrupper.

Blandt de ledende medlemmer af de jødiske kampgrupper var tidligere premierministre i Israel; Yitzhak Shamir og Menachem Begin og som dengang var ledene i "frihedskampen" som de kaldte det, blev af englænderne kaldt psykopatiske mordere for deres ligegyldige og hensynsløse fremfærd overfor de arabiske beboere.

Med Menachem Begin som den mest religiøse statsleder i Israel og fortaler for et stor Israel, blev der - så vidt jeg husker, fremsatte Menachem Begin den historiske fortæling om judæa og Samaria, som gamle historiske jødiske områder, hvor semitterne havde boet og derfor tilhørte Israel.

- Det sidste er den udvikling - annektering, vi i dag ser Israel gennemfører

Alvin Jensen, Anne-Marie Paul og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar
Nils Bøjden

"er vel fordi de gerne vil bo i en jødisk stat."

En del af dem flytter fordi de bliver chikanerét og overfaldet af diverse grupperinger i samme kategori. Og her på Information må man ikke skrive hvem det er. Men man gæt jo gøre et kvalificeret gæt.

Tom Petersen

Lad os prøve at vende debatten om - lad os have en holdning til at - ikke til ikke at.

Retten til at jøder, kritne og muslimer beboer området der efter 1948 kaldes Israel bør vi kunne blive enige om. Under alle omstændigheder har deres forfædre alle betrådt den samme jord - også før 1948.
Retten til at at bestemme over get liv og fremtid bør også gælde for alle borgere - også for dem der er tvunget til at bo enten i Israel, på Vestbredden eller i Gaza.
Desvære har valget de seneste år peget på Benjamin Netanyahu og Likud som leder af Knesset i Israel og desvære har lederne i henholdvis Gaza og på Vestbredden ikke ønsket at afholde valg. Med det mener jeg - at ikke alle - hverken jøder, kristne eller muslimer, har de ledere der i denne situation repræsentere deres synspunkter. Begge parter har således brug vores støtte og ikke boykot - hvis det freden vi vil og ikke blot den fortsatte krig og terror.
Lige nu fremmes kun konfrontation, mistillid og paranoia hos alle parter.
Skrevet af: Tom Mose Petersen

Tom Petersen

Lad os prøve at vende debatten om - lad os have en holdning til at - ikke til ikke at.

Retten til at jøder, kritne og muslimer beboer området der efter 1948 kaldes Israel bør vi kunne blive enige om. Under alle omstændigheder har deres forfædre alle betrådt den samme jord - også før 1948.
Retten til at at bestemme over eget liv og fremtid bør også gælde for alle borgere - også for dem der er tvunget til at bo enten i Israel, på Vestbredden eller i Gaza.
Desvære har valget de seneste år peget på Benjamin Netanyahu og Likud som leder af Knesset i Israel og desvære har lederne i henholdvis Gaza og på Vestbredden ikke ønsket at afholde valg. Med det mener jeg - at ikke alle - hverken jøder, kristne eller muslimer, har de ledere der i denne situation repræsentere deres synspunkter. Begge parter har således brug vores støtte og ikke boykot - hvis det freden vi vil og ikke blot den fortsatte krig og terror.
Lige nu fremmes kun konfrontation, mistillid og paranoia hos alle parter.
Skrevet af: Tom Mose Petersen

Søren Kristensen

Jeg arbejder i en børnehave og nogle gange opstår der konflikter mellem børnene hvor det kan være svært - også relativt ligegyldigt - hvem der begyndte, for før eller siden gør alle børn jo noget uhensigtsmæssigt mod hinanden.
Enhver pædagog ved at det vigtigste er at bringe parterne til ro og starte på en frisk, for lige så gode børn er til at komme op at toppes, ligeså gode - eller bedre - er de heldigvis til at glemme, især hvis der interveneres på en fornuftig måde og der er legetøj nok til alla på pladsen. Det er heldigvis ikke raketvidenskab, det handler bare om om bringe børnenes fokus et andet sted hen og fem minutter efter leger de igen sammen, som om intet var hændt.

Problemet i Mellemøsten er at parterne bliver ved og ved og ved og ved med at konflikte og har gjort det så længe at der skal noget helt særligt til at bringe dem ud af tunellen og ikke engang Corona har vist sig tilstrækkeligt til at aflede opmærksomheden og give plads til se tingene i et mere konstruktiv lys og altså skal der endnu mere til for at få dem til at indse, at der er andet i livet end krig og religion eller religion og krig. Men hvad kunne det være, når der er prøvet så meget og kommer der et punkt hvor selv de voksne giver op?

Alvin Jensen

Så længe den ene part sjæler fra den anden uden konsekvenser bliver konflikten ikke løst. Der må en dommer ind over - men det tør israel ikke da tyven jo så vil miste jord.