Redaktionen læser

God forskning må ikke forveksles med holdninger. Dem kan vi alle have. Det behøver vi ikke universiteter eller forskere til

 
Politiken
Nyhedsbloggen
Der er forkert, at politikerne blander sig i kvalitetssikringen af forskningen. Men det er rigtigt, at der er et problem med identitetspolitikken, som undergraver kvaliteten, skriver Lars Qvortrup, professor på Aarhus Universitet

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Gustav Alexander

Har debatten mon plads til så nuanceret et standpunkt i et politisk miljø, hvor man enten skal være højrefløjens lakaj i anstød mod forskningen, eller fortaler for identitetspolitik som et mål og et middel, der altid retfærdiggør sig selv?

Chris Skovgaard og Bjarne Toft Sørensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Læs svaret i POV fra Jan Thorhauge Frederiksen.

Dennis Jørgensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Holdninger må heller ikke forveksles med politik. De kan være aldeles velbeføjede på baggrund af velargumenterede hypoteser og lovende eksperimenter, og det er først, når de gøres til genstand for politiske spilfægterier, at de gøres til politik.