Redaktionen læser

»Et intellektuelt lavpunkt for det borgerlige Danmark«

 
Kontrast
Nyhedsbloggen
Regnbuekrigen, der udspillede sig forud for EM-kampen mellem Tyskland og Ungarn, har også fået danske borgerlige debattører op af stolen. Har LGBT-bevægelsen samme universielle rettigheder som alle andre, eller er Ungarns illiberale forsvar for såkaldt ’traditionelle værdier’ i orden?

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Kim Folke Knudsen

@Kasper Støvring - Ungarn

Der er intet nyt i at visse såkaldte #Borgerlige kommentatorer# bliver dybt fascineret af regimer som rydder op og skaber disciplin.

I 1933-1940 var flere borgerlige kommentatorer fascineret af det nationalsocialistiske eksperiment i Tyskland. Truslen fra kommunismen var erstattet af ordnede forhold ( og glemt var alt om KZ-lejre og lignende for det var bare et biprodukt i oprydningen i Tyskland ).

Ligeså blev autobahn og lignende hyldet som det nye Tysklands investeringspolitik, der fjernede arbejdsløsheden lige uden den detalje, at det faktisk var Weimar Republikken der inspireret af de første motorveje anlagt i Italien etablerede konsortiet HABAFRA, som lancerede ideen om den første Autobahn fra Hamburg over Frankfurt Am Main til Basel.

Men de borgerlige ideologer faldt næsegrus for Adolf Hitlers Autobahn.

Jo der var rigtig kommet orden i Tyskland så meget orden at Jøderne og samtlige demokratisk og normalt sindede mennesker der kunne flygte og emigrere gjorde det. Her skyndte de borgerlige politikere i Danmark ja flertallet straks at dæmme op for de her Velfærdsflygtninge, der ikke havde nogen saglig grund til at søge asyl i Danmark. Heller ikke de lukkede døres politik i Danmark er ny men inspireret af politikken ført fra 1933-1940. Naboen mod syd skulle nødigt tirres med opholdstilladelser til mennesker, der hørte hjemme i Gestapos fængsler eller i en KZ lejr.

Måske visse af de herrer højtflyvende såkaldte borgerlige ideologer med alle deres uendelige begrundelser for hvorfor det ene autoritære regime opstår i kølvandet på det andet måtte føle anledning til et lettere kursskifte da lyden af brummende tyske bombefly og lyden af kolonner af tyske soldater genlød i Danmark hin forårsmorgen Tirsdag den 9 April 1940.

Sådan stille og roligt skiftede de forhåbentligt standpunkt og forlod deres tidligere begejstring for autoritære regimers måde at løse samfundsproblemer på i en ruf fremfor at synke ned i Weimar Republikkens demokratiske kaos.

Jeg er helt enig med den nederlandske regering, der anbefaler Ungarn at melde sig ud af EU. Landet hører ikke hjemme i EU men vil med Viktor Orban i spidsen kunne finde sympatisører øst på hos Vladimir Putin og i det autoritære Kina, hvor demokratiet begge steder betragtes som et bureaukratisk onde, der skal afskaffes og elimineres ved førstkommende lejlighed.

Om Kasper Støvring og alle hans intellektuelle begrundelser for at være fascineret af Viktor Orban med flere. Tror du ikke du skulle forlade Danmark og rejse til USA. Donald Trump har brug for kommunikationsfolk som dig, der hylder vejen væk fra demokratiet og lige lukt ned i diktaturet. Den stærke leder finder du aldrig i Danmark, hvis du søger en sådan så rejs derhen, hvor din karriere udi autoritære systemer med fordel kan dyrkes og give karrierefremmende muligheder.

VH
KFK

uffe hellum, Ole Frank, Nikolai Frederik S. G., peter juhl petersen, Rolf Andersen, Tommy Clausen, Jørgen Tryggestad, Leif Hermann, Alvin Jensen, Liselotte Paulsen, Pietro Cini, Gert Romme og Per Christiansen anbefalede denne kommentar

"Universelle rettigheder"?
Ja men gradbøjes disse ikke allerede i høj grad i det omfang man virkelig regner dem som universelle. Kan de i øvrigt kaldes noget der følger med "vestlige" værdier?
Hvis man mener ja, og mener at andre dele a verden skal "fritages" kan måske også Polen og Ungarn tale om "særlig forståelse" af disse "universelle rettigheder". Som allerede Kina, Rusland, og de fleste lande øst og syd forMiddelhavet.
Det er jo et ofte set synspunkt, som slet ikke kun deles af "borgerlige" at andre dele af verden ikke skal påtvinges "vestlige" værdier (hvad dette så mere præcist dækker).

@ Jan Henrik Wegener,

Jeg tror, du her har ganske ret. Ligeså lidt som man kan kalde det danske arbejdsmarked for den "danske model", da mange lande har noget stort set ganske analog, kan man formentlig heller ikke kalde noget for "vestlige værdier".

I mange nutidige vestlige lande har folkeforførerne tilsyneladende bevidst fravalgt disse "vestlige værdier", for at kunne holde sig ved magten. Og selv i EU påvirker disse folkeforføreres opfattelse ikke vores politiske ledere overhovedet.

Grundopfattelse af disse såkaldte "vestlige værdier" stammer formentlig fra det gamle Rom, og er i nogen grad forbundet med den moderne retsopfattelse. Men også en del andre tidlige civilisationer havde en relativt høj grad af frihed og demokrati - i hvert fald for kærnebefolkningen.

Til gengæld kan man undre sig over, at dette var muligt i det gamle Rom, der nok var det mest blodige, makabre og liv-respektløse samfund i verden. - Selv menneskeliv og død indgik som en del af underholdningen for folket. Og hvor kejseren blev udpeget blandt de højeste hærførere.

Kim Houmøller, uffe hellum og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar