Redaktionen læser

»Jeg var den kritiske medarbejder, der satte spørgsmålstegn ved, hvilken forskel det egentlig ville gøre med nyt logo«

 
Politiken
Nyhedsbloggen
Antallet af kommunikationskonsulenter er vokset sammen med antallet af djøf’ere og mellemledere inden for det offentlige. Samtidig skæres der på kernevelfærden, pædagoger sander til i registreringsarbejde, sagsbehandlernes bunker vokser, sygefraværet er højt, skriver tidligere kommunikationskonsulent i Købehavns Kommune

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Jesper Frimann Ljungberg

Ja. Og logoet var… ja … hul i hovedet.

// Jesper

Søren Kristensen

Det største problem med nye logoer - og nye hjemmesider for den sags skyld - er at de gamle ofte var bedre.

Steffen Gliese

Der skal kontinuitet til, signalet skal være, at samfundet og staten og institutionerne består gennem omskiftelserne.

Torben Kjeldsen

Bare en tanke, baseret på manges års ledelse. En kommune, en stor koncern er næppe i nærheden af spille samme musik, og de skal/kan de heller ikke Vil vil gerne tro på det , ligesom i kirken, men sådan spiller klaveret ikke. Faktisk er det en misforståelse at tro dette. Virkeligheden er, at vi spiller mange forskellige melodier, at vi spiller mod hinanden, at vi kæmper for forskellige mål, at vi har konflikter og finder vejen sammen som regel 'lokalt'. Et svar, er at tænke ledelse i mindre enheder, som en koncern/kommune faktisk er. Det er bedre tænke og at være leder for mange små jazzband der faktisk viser hvad de kan, gerne vil være bedst og viser det, fremfor at alle skal spille samme melodi. Myretueledelse! Faktisk fungere organisationer sådan og der produceres faktisk glimrende produkter. Hvorfor vil så så meget kommunikation, sammenhængskraft og kontrol. Tja 'dronningen', hos mennesker, topledelse har brug for anerkendelse og troen på at de gør en forskel, så de giver myrerne en masse 'kommunikationsopgaver', som ekstra arbejde.