Redaktionen læser

Hvor mange MacDonalds-burgere tror du, der bliver solgt i sekundet?

 
Neal.fun
Nyhedsbloggen
Kapitalisme og datavisualisering, oh my!

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Morten Balling

Tak for link :) Visualisering kan nogle gange være en stor hjælp til at "begribe" nogle af de tal og størrelser vi støder på. Hvor meget er en trillion f.eks.?

https://www.labnol.org/internet/visualize-numbers-how-big-is-trillion-do...

Ift. burgerne: Når man samtidig tænker på at der bruges 2-3000 liter vand i forbindelse med produktionen af én burger, så løber det op, som man siger.

At salget af iPhones er så stort overrasker mig dybest set ikke. Verden er stor, og fyldt med forbrugere. Når man begynder at se på, hvad der sker på planeten "per sekund", taber man ofte hagen. F.eks. dør der ca. 2 mennesker i sekundet. Tik-tak. To døde mere. Døgnet rundt, året rundt. Samtidig fødes der fire nye babyer i sekundet.

En ting som alligevel overraskede mig i grafikken er at Toyota producerer en ny bil hvert tredje sekund. De må have en gigantisk motorvej udenfor fabrikken, og der er sikkert alligevel trafikprop. Med mindre selvfølgelig, at de sejler bilerne væk på store skibe...