Redaktionen læser

Europa forenet

 
Politico
Nyhedsbloggen
Det er en sideeffekt man har fuldstændig fejlkalkuleret i Kreml, men faktum er at krisen i Ukraine har haft en forenende effekt i Europa

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Thomas Østergaard

Jeg tvivler ærligt talt på at Putins analytikere har fejlkalkuleret EU-reaktionerne , de har - tydeligvis korrekt - vurderet at EU og NATO ikke ville kunne enes det mindste om en egentlig militær intervention med brug af egne styrker, at invasionen var det mest effektive skridt i forhold til at opnå deres egentlige mål om at forhindre at Ukraine blev indlemmet i Nato/EU, samt at deres forhandlingsposition nu ifht. en fremtidig bindende aftale om Ukraines fremtid er betydeligt bedre, end den ville have været hvis de ikke havde foretaget en invasion.

Den der åndsvage nordstrømslinie har været i spil som potentielt sanktionsmidddel når russerne gjorde noget EU ikke kunne lide de sidste 15-20 år og russerne er godt klar over at Tyskland har sværere ved at undvære gassen end de har til at finde aftagere til den.