Nyhedsbrev

Hvor mange højreskred kan EU leve med? Italiens valg er endnu en test for unionen

Kære europæer!

Hvor mange skred mod højre kan EU leve med? Vi ved det ikke – men formentlig flere og anderledes skred, end vi troede for bare få år siden. For modstand mod (ikkeukrainsk) indvandring, mod parallelsamfund, mod Rusland-sanktioner og mod klimatiltag og energiomstilling er netop nu de kampzoner, som sælger billetter på højrefløjen og et stykke ind mod midten i Europa for tiden.

Selv på den yderste højrefløj er åben EU-modstand derimod ikke længere en selvfølgelig ingrediens – om end europæisk integration a la Macron og Scholz er en klar fjende på den europæiske højrefløj.

Klemt ind mellem gyservalgene og højreskreddene i Sverige og formentlig også Italien ser vi nærmere på dette helt afgørende spænd i denne ombæring af Nyhedsbrevet EUROPA, som jeg – tysklandskorrespondent Mathias Sonne – har fornøjelsen af at sende ud til jer: de efterhånden mere end 5.000 flittigt læsende abonnenter på nyhedsbrevet, som vi stolt leverer til hver uge. Lad os springe direkte ud i det og begynde med:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her