Nyhedsbrev

Von der Leyen skal til sin store eksamen, når hun præsenterer EU’s energislankekur

Kære europæer!

Det er, igen fristes man til at sige, en afgørende uge i europæisk politik. Som Lenin efter sigende skulle have udtalt: »Der er årtier, hvor der ikke sker noget, og uger, hvor der sker så meget, som i årtier«. Sådan har fornemmelsen været det seneste halvår, hvor historiens vingesus har lagt et tungt ansvar på de europæiske beslutningstageres skuldre.

Med Ukraines succesfulde og overrumplende tilbageerobring af territorium må man sige, at stemningen synes at være skiftet betragteligt på få dage. Også i resten af Europa. Selv om en ukrainsk sejr i kampen mod besættelsesmagten fortsat synes langt borte, så synes en russisk erobring af hele Ukraine nu ganske umulig. Det er for tidligt at fastslå, om vi er vidne til Putins Stalingrad-moment, men Ukraines sejr viser, at krigens endelige udfald langtfra er en given størrelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her