Nyhedsbrev

Havnen i Hamborg er symbolet på Tysklands kinesiske dilemma

Kære europæer!

Partikongres i Kina. Midtvejsvalg i USA. Og valg i Brasilien.

Der bliver vredet på de helt store politiske skruer rundt i verden for tiden. I Europa har det derimod – med undtagelse af valgkampen i et mindre nordeuropæisk land kaldet Danmark – været en relativt rolig uge. Eller rettere: En helt normal skør uge med krig i Ukraine, høj inflation og energibekymringer midt i en hostende og harkende grøn omstilling.

Det har jeg, europakorrespondent Mathias Sonne fra Berlin, fejret med en efterårsferie i den anden ende af Europa. En CO₂-disclaimer først: I 2022 har jeg været med tog i blandt andet Bruxelles, Budapest, Warszawa og Danmark (gange fire), men i skrivende stund sidder jeg i et fly på vej hjem fra sydspanske Andalusien. Toget fra Berlin ville trods alt have taget omkring 35 timer med fem skift. Og det havde kostet en mindre formue og krævet en ph.d.-grad i billetbooking at gennemføre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her