Nyhedsbrev

Forstå Scholz for at forstå striden om kampvognene

Kære europæer!

Den klassiske joke om, at dem, som nu engang sidder i Det Hvide Hus, ikke ved, hvem de skal ringe til, hvis de skal have fat i dem, der bestemmer i Europa, får i disse dage endnu en tur i jukeboxen. Sagaen om, hvorvidt Tyskland vil sige god for, at de europæiske lande kan sende Leopard 2-tanks til Ukraine viser endnu en gang, at tyskernes traumer efter Anden Verdenskrig og opfattelse af risici er dybt farvede af årtier som et splittet land med en stærk USA-binding i sikkerhedspolitikken. Tyskerne er kort sagt uvante med at handle alene – eller først.

At tyskerne har valgt en kontrær forsigtigper som kansler, gør det blot endnu sværere for de andre europæiske lande og amerikanerne at aflæse den tyske kurs. Omvendt er det også vigtigt at forstå, hvorfor tyskerne ikke bare sender alt, hvad de har, til fronten i Ukraine. Det er der nemlig både politiske og historiske forklaringer på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her