Nyhedsbrev

Hvad kan historien lære os om krigen? Her er tre bud

Kære læser

Krigen i Ukraine har snart varet et år. Ukrainerne har overrasket, Putin virker presset, Vesten har holdt sammen, og hver dag tegner et nyt billede af, hvem der vil kunne kalde sig sejrsherre til sidst. Spørgsmålet er, om vi her et år senere er blevet klogere.

Vi stiller skarpt på verdens – og vores – forandring i en ny serie, hvor dette nyhedsbrev også vil komme lidt oftere end normalt. I serien, som begynder lige om lidt, vil vi forsøge at løfte os over dagsordenen og se på de kloge ting, der er blevet sagt og skrevet det seneste år, og som vi stadig kan lære af i dag. Serien vil køre frem til og efter dagen, hvor krigen har varet et år, den 24. februar, og du vil naturligvis kunne finde serien fyldigt her i Krigen og verdensordenen.

Velkommen til dagens nyhedsbrev, hvor vi indleder med at se på historien. For burde vi have set krigen komme? Hvordan bruges historien i krig? Og gør det os klogere på i dag? Lad os begynde med manden, der begyndte det hele: Putin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her