Nyhedsbrev

Rusland taber den økonomiske krig

Kære læser

I denne uges udgave af nyhedsbrevet Krigen og verdensordenen ser vi en stund bort fra de militære udviklinger på Ukraines slagmarker og retter i stedet opmærksomheden imod den økonomiske krigsførelse, hvor billedet kan virke forvirrende. Trods hårde sanktioner er Ruslands økonomi på ingen måde kollapset, ja ikke engang i recession, viser nye tal fra IMF, der samtidig forudsiger en svag russisk vækst i 2023.

Betyder det så, at Rusland er ved at vinde den økonomiske krig? Nej. Som vi skal se i ugens analyse, ser eksperterne mange gode grunde til at konkludere det stik modsatte: Ruslands energivåben og mest frygtede økonomiske klemme på dets modstandere er nemlig ikke længere, hvad det har været, og fik slet ikke den effekt, Moskva havde håbet på.

Men lad os begynde med en anbefaling og et overblik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her